Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tržište

Inine obveznice moći će se pretvoriti u dionice

ina-novi
Arhivska fotografija
12.03.2010.
u 15:12

Potpredsjednik Vlade Ivan Šuker tvrdi kako se izdavanjem obveznica neće nikome dozvoliti stjecanje većinskog paketa Ininih dionica, a Vlada i MOL kupit će ih u istom omjeru.

Skupština Ine koja će se održati 19. travnja trebala bi omogućiti pretvaranje konvertibilnih obveznica, koje će ta kompanija izdati, u dionice ne bude li ih Ina mogla plaćati. No, čuju se i informacije da Ina još razmišlja jesu li obveznice najbolji način financiranja. Ta će naftna kompanija do kraja ožujka izdati 200 milijuna eura konvertibilnih obveznica, kako se već najavljivalo, 100 milijuna će konvertirati država i institucionalni ulagači, a preostalih stotinu Ina i mađarski MOL.

Potpredsjednik Vlade Ivan Šuker još je ranije tvrdio kako “nam izdavanjem obveznica nije ni na kraj pameti nekome omogućiti stjecanje većinskog paketa dionica”. Tada je Šuker rekao kako će se potpisati protokol koji će određivati kako će se i kada moći konvertirati te obveznice. One će se izdati na četiri do pet godina, a moći će se konvertirati nakon 18 mjeseci.

Kao jedan od glavnih kupaca obveznica spominje se MOL koji već drži 47 posto Ininih dionica, odnosno njezin je najveći pojedinačni vlasnik, no s obzirom na to da će Vlada kupiti jednak broj obveznica kao i MOL, ne bi se trebala narušiti vlasnička struktura Ine.

Ključne riječi

Komentara 1

RE
rendulic50
06:12 31.03.2010.

MOL se je več proglasio vlasnikom INE te neka sam obnavlja infrastrukturu bez države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije