Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ingra

Ingra povećala kapital na 270,9 milijuna kuna

igor oppenheim
arhivska fotografija
22.12.2010.
u 13:33

Kapital Ingre povećan je za 120,9 milijuna kuna pretvaranjem potraživanja u kapital

Glavna skupština donijela je odluku o povećanju temeljnog kapitala Ingre za 120,9 milijuna kuna pretvaranjem potraživanja određenih grupa vjerovnika u temeljni kapital tvrtke, priopćeno je iz Ingre.

Ingra je naime nedavno donijela odluku o smanjenju temeljnog kapitala sa 300 na 150 milijuna kuna, koliko je odvojila u rezerve, te ga odlučila povećati pretvaranjem potraživanja u kapital. Plan je bio povećati ga za najviše 300 milijuna. Povećanjem za 120,9 milijuna kapital Ingre sada iznosi 270,9 milijuna kuna. Od toga se 38 milijuna kuna odnosi na konverziju duga po obveznicama, 40,42 milijuna kuna na konverziju duga po aktivnim tranšama komercijalnih zapisa, a 42,48 milijuna kuna na potraživanja poslovnih partnera i kooperanata u investicijskim projektima.

Gotovo 70 posto potraživanja, odnosno gotovo 83 milijuna kuna odnosi se na smanjenje kratkoročnog duga, što će doprinijeti poboljšanju financijskog položaja i većoj poslovnoj stabilnosti tvrtke.

– Zadovoljni smo interesom vjerovnika i današnjom odlukom Skupštine koja nam omogućuje da još više stabiliziramo poslovanje. Rasterećeni dijela dugova tako spremniji čekamo sljedeću godinu u kojoj nas očekuje žestoka borba za nove projekte i poslove na inozemnim tržištima - rekao je Igor Oppenheim, predsjednik uprave INGRE.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije