Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dogovor postignut

Ina prihvatila zahtjeve Hanfe, dionica u blokadi

orban kosor (1)
Petar Glebov/Pixsell
13.09.2011.
u 20:00

Vlada RH ima još malo vremena da spriječi MOL u stjecanju više od 50 posto Ine

Iako je najavljeno da bi se trgovanje dionicama Ine moglo deblokirati sredinom rujna, zasad se to neće dogoditi jer je u tijeku upravni postupak.

Hanfa je još u srpnju izvijestila o MOL-ovim nepravilnostima u vezi s povlaštenim informacijama o poslovanju Ine koja su bila dostupna samo dijelu dioničara, zbog čega je bio prekršen Zakon o tržištu kapitala i zbog čega je Hanfa najavila prijavu odgovornih nadležnim pravosudnim tijelima.

Danas su Hanfu iz Ine izvijestili da su prihvatili neke izmjene dokumenata, potvrdio nam je čelnik Hanfe Ante Samodol, što znači da će prihvatiti Hanfine zahtjeve. Hanfa sada čeka da ih se o tome i službeno izvijesti iako bi provedbu zahtjeva Hanfa i sama mogla utvrditi neposrednim nadzorom.

Hanfa je u srpnju zatražila od Ine da, među ostalim, donese akte kojima se uređuje postupanje s povlaštenim informacijama, određivanje opravdanih interesa izdavatelja u svrhu njihova neobjavljivanja, propišu odgovarajuće mjere internim aktima kojima se uređuju prava i obveze osoba koje imaju pristup povlaštenim informacijama te ažurira popis upućenih osoba.

Nakon što je utvrđeno da je MOL manipulirao tržištem dionica, blokada trgovanje dionicom Ine se nastavila, a traje još od kraja travnja. Očekivalo se da će za to vrijeme Vlada poduzeti neke korake kojima bi spriječila MOL da dođe do većinskog udjela kada se trgovanje dionicom deblokira, no to se nije dogodilo, a sada je izgledno da će se ići na politički dogovor Kosor – Orban.

Ključne riječi

Komentara 5

MV
Mato Vilac
21:51 16.09.2011.

Mađari znaju što hoće jer ih vodi ineres Mađarske i svih Mađara. Naše političare dva desetljeća interesira kako se dočepati vlasti i namiriti se. Osobni interes iznad svega.

AN
Ante1956
23:28 13.09.2011.

Vlada dijeluje mudro tako da blokada dionica ine je jos na snazi .Hrvatska ne moze sebi priustiti da dodje u ovom trenutku u sukob sa Madjarima jer bi u suprotnom mogli blokirati ulazak Hrvatske u EU .Ovo stanje je odrzivo samo nek ustraju na tome .Isto tako je pokojni Franjo Tudjman bio mudar i odugovlacio i na taj nacin dobio na vremenu i naoruzao Hrvatsku .Preveo je zedne preko vode Engleze ,Francuze Nizozemce Amerikance a na kraju zguzio i srbe sa milosevicem.Tako se vodi politika protiv jacih nikako drukcije .Bog.

PR
propalica
08:22 14.09.2011.

tuđman je jedino nas preveo žedne preko vode. a ova vlada je mudra koliko i moj dvogodišnji nećak, s napomenom da moj nećak nije lažljivo, lopovsko, odvratno ljudsko smeće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije