Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika investicija

Ikea će graditi trgovački centar i pokrenuti proizvodnju u Srbiji

ikea
Duško Marušić/Vecernji list
20.03.2010.
u 09:30

Švedska kompanija će u Srbiju uložiti milijardu eura u narednih sedam do 10 godina, najavio je švedski ambasador u Beogradu Krister Bringeus.

Ikea će u Srbiju uložiti milijardu eura u narednih sedam do 10 godina, najavio je švedski ambasador u Beogradu Krister Bringeus. U razgovoru za beogradski mjesečnik "Magazin Biznis", on je rekao da Ikea ima dugoročne planove vezane za srpsko tržište, dodajući da taj švedski proizvođač namještaja od prije nekoliko godina uspješno sarađuje s dobavljačima iz Srbije.

- Nisam izravno uključen u pregovore, ali i nije moj posao da pregovaram u ime privatne kompanije. Ono što znam je da menadžment Ikee planira ne samo da u Srbiji prodaje robu i da otvori trgovački centar, već žele i da proizvode namještaj - kazao je Bringeus. Bringeus je istakao da je u svakoj zemlji u kojoj Ikea posluje otvaranje prodajnog centra povezano s pokretanjem proizvodnje.

Zasad je najveći problem za Ikeu naći odgovarajuću lokaciju za gradnju centra, ali švedski ambasador se nada da će menadžment kompanije u razgovorima s Vladom Srbije naći najbolje rješenje.

Ključne riječi

Komentara 7

OP
opcija
20:40 21.03.2010.

Trebala je tvornica biti u Virovitici ali vrli direktor drvne industrije uspio je upropastiti bilo kakav dogovor svojim nekompetentnim lupetanjem. A sad traži državnu po moć, svašta stvarno

LI
ludi_ivica
22:39 21.03.2010.

očito ovaj komentar gore je pisao netko tko ima informacije direktno sa izvora,pa bi ga lijepo molio da to potkrijepi dokazima,pošto suma od 1 milijarde eura nije ostala u hrvatskoj,to nije šala ,pa opet tržišna je utakmica pa tko da bolje uvijete ostaje sa glavom iznad vode

Avatar sebastian
sebastian
23:20 22.03.2010.

Ja samo znam da oni koji su dobili nagradu godine, zavrsili u Remetincu !!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije