Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobrovoljno osiguranje

I CZO će pokrivati liječenje 
u inozemstvu do 3 milijuna eura

operacija
Foto: Ilustracija: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
11.11.2014.
u 13:04

Dobrovoljno zdravstveno osiguranje: uz premiju od 14 eura milijunsko pokriće

Nakon što je Allianz predstavio dobrovoljno zdravstveno osiguranje s pokrićem liječenja u inozemstvu i do dva milijuna eura, još ambicioznije u istu nišu ulazi Croatia zdravstveno osiguranje. Njihova će pokrića, kako ekskluzivno doznajemo, biti i do tri milijuna eura.

– Trenutačno pripremamo tri nova proizvoda u segmentu zdravstvenog osiguranja koja će uključivati osiguranje pokrića liječenja i lijekova u inozemstvu, a koji će na hrvatskom tržištu biti potpuna novost. U ponudi će biti nekoliko različitih programa, od liječenja u zemljama Europske unije do liječenja u cijelom svijetu, s pokrićem troškova od 100.000 eura do tri milijuna eura – otkrivaju u CZO-u te početak prodaje najavljuju u sljedeća dva mjeseca.

Više detalja javnosti će prezentirati pri predstavljanju proizvoda, a zasad napominju da će surađivati s renomiranim međunarodnim partnerima.

Starijima skuplje

Premda se još uvijek ne zna cijena mjesečne premije, vjerojatno neće previše odstupati od konkurentske ponude. Podsjetimo, Allianz je svoju policu zdravim klijentima od 18 do 65 godina nedavno ponudio uz mjesečnu premiju od 14 eura, za djecu do 17 godina cijena je šest eura mjesečno, dok će osiguranici stariji od 66 godina, a najviše 85, plaćati 22 eura. Postoji mogućnost ugovaranja i grupnih i obiteljskih polica uz popust. Obuhvaćeno je liječenje najtežih bolesti, poput zloćudnih tumora, srčanih bolesti koje zahtijevaju premosnicu ili operaciju zalistaka, oboljenja koje rezultiraju neurokirurškim operacijama glave i kralježnice ili pak transplantacija organa, a polica pokriva i drugo mišljenje najboljih svjetskih klinika i liječnika iz sustava Best Doctors, uz nadoknadu troškova puta, pratnje, smještaja, lijekova do 50.000 eura i naknada za bolničke dane. U jednoj godini pokriven je trošak do maksimalno milijun eura, kumulativno tijekom trajanja police do dva milijuna.

Vani liječenje skuplje

Jedino još Grawe nudi pokrića izvan Hrvatske u slučaju operativnih zahvata u zemljama Europske unije, SAD-u, Švicarskoj i Švedskoj. Najviša je osigurana svota tri tisuće eura uz plaćanje godišnje premije od 550 kuna. Drugi osiguravatelji još se drže hrvatskog tržišta, osim kad su posrijedi police putnih osiguranja, no one su periodičnog karaktera i ne obuhvaćaju liječenje teških bolesti.
Cijene dobrovoljnih zdravstvenih osiguranja u Hrvatskoj kod većine osiguravatelja kreću se između 60-ak i 500 kuna mjesečno, a pokrivaju sistematske preglede i po nekoliko specijalističkih, laboratorijske pretrage krvi te uz šira i skuplja pokrića eventualno drugo liječničko mišljenje, tumorske markere, razine hormona, bolnički apartman, magnetsku rezonanciju ili male operativne zahvate koje omogućava, primjerice, Sunce osiguranje.

– Premda je hrvatskim građanima kao članovima EU formalno dostupno liječenje u bilo kojoj drugoj zemlji Unije ako adekvatnu i dovoljno brzu uslugu ne mogu dobiti u sklopu našeg sustava zdravstva, tu opciju građani ne koriste jer su troškovi liječenja u drugim zemljama znatno viši, a razliku u cijeni moraju snositi sami – ističu u Allianzu objašnjavajući motive za uvođenje police Allianz Best Doctors.

>>Croatia osiguranje pokreće postupak kolektivnog zbrinjavanja viška djelatnika

>>Croatia osiguranje sa 71,3 milijuna kuna gubitka, pao i prihod

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije