Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restrukturiranje

Hypo banka povlači se sa sedam tržišta, ali ostaje u Hrvatskoj

Hypo Group
12.05.2010.
u 08:15

Hypo Alpe Adria banka poslije restrukturiranja koje je u tijeku ostat će na pet tržišta: u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i BiH, najavio je novi šef Gottwald Kranebitter u intervjuu bečkom dnevniku Die Presse.

Hypo Alpe Adria banka poslije restrukturiranja koje je u tijeku ostat će na pet tržišta: u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i BiH, najavio je novi šef Gottwald Kranebitter u intervjuu bečkom dnevniku Die Presse. Banka će se povući iz Ukrajine, Mađarske, Bugarske, Makedonije i Njemačke, gdje ima velike gubitke, a Kranebitter očekuje da će EU zatražiti i prodaju sestrinskih tvrtki u Italiji i Crnoj Gori. Smatra kako je potrebno pet godina za restrukturiranje banke koju je krajem prošle godine država nacionalizirala.

Kranebitter ocjenjuje da će banka za tri godine postati profitabilna, a poslije pet godina spremna za prodaju. S prodajom banke ipak se neće žuriti, kao što je ranije najavljivano, zbog nepovoljnih tržišnih okolnosti.

Nova Hypo banka poslovat će samo na pet tržišta i drastično smanjiti opseg poslovanja; od bilance vrijedne 41,1 milijarde eura ostat će malo više od polovice. Kranebitter očekuje da će prodaja restrukturirane Hypo banke za pet godina donijeti 1,5 do 1,6 milijardi eura, koliko je država investirala u njezino spašavanje.

Komentara 3

UK
Ugo Kajvez
10:38 12.05.2010.

Van smeće austrijsko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MI
milanADT
11:38 13.05.2010.

he he , zna mafija koje drzave su najpogodnije za kriminal, cije vlade su najkorumpiranije, cije pravosudje najneefikasnije, Srbija, Hrvatska i BiH, trio porko dio haha

MU
mućanin1
12:10 13.05.2010.

Naravno da misle ostati u HR, kad nas mogu dobro musti i to s podrškom Države!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije