Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Bolno iskustvo'

HSBC se posipa pepelom: U medijima objavili ispriku

HSBC
Foto: Reuters/PIXSELL
15.02.2015.
u 09:46

Ispriku potpisuje izvršni direktor Stuart Gulliver koji je izjavio kak su protekli dani bili 'bolno iskustvo'

Bankarski div HSBC u nekoliko je medija objavio oglas koji prikazuje javnu ispriku, nakon što su mediji otkrili kako je švicarska banka klijentima pomagala izbjeći plaćanje poreza, javlja BBC.

Ispriku potpisuje izvršni direktor Stuart Gulliver koji je izjavio kak su protekli dani bili 'bolno iskustvo'.

 - Mediji su se fokusirali na događaje iz prošlosti kada na snazi nisu bili standardi po kojima poslujemo danas, poručio je Gulliver.

Podsjetimo, dokumenti do kojih su suradnjom došli Guardian, Le Monde, BBC i Međunarodni konzorcij istraživačkih novinara, otkrivaju kako je podružnica britanske banke HSBC u Švicarskoj svojim klijentima često omogućavala podizanje velike količine novca u stranim valutama koje se rijetko koriste u Švicarskoj. HSBC se suočava i s optužbama za pomaganje klijentima da prikriju neprijavljene "crne" račune od poreznih vlasti u njihovim zemljama. Među više od 200 zemalja čiji su državljani poslovali sa švicarskom podružnicom banke HSBC koja ih je savjetovala kako izbjeći poreze te isplaćivala neoznačene novčanice, našla se i Hrvatska.

>> U HSBC-u račune imali i John Malkovich, Joan Collins, Valentino Rossi...

Komentara 2

UM
umnjak
10:43 15.02.2015.

Razocarao sam se u njih. Povlacim iz njihove banke svoju lovu :-)

IV
Ivanveliki
10:36 15.02.2015.

eto poštenja stranih banaka i onda se mi cudimo sto nas prave budalama s lihvarskim kamatama, tecajima, klauzulama itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije