Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanje

Hrvatskim duhanima Kristalna kuna HGK

duhan
Dragutin Šantoši
10.12.2010.
u 16:39

Hrvatski duhani lani su u vanjskotrgovinskoj razmjeni ostvarili izvoz duhana u vrijednosti 9,1 milijun dolara uz uvoz od 2,1 milijun dolara i visok pozitivni saldo od 6,9 milijuna dolara

Virovitički Hrvatski duhani, koji posluju u sastavu Adris grupe iz Rovinja, dobitnici su plakete Kristalna kuna, najvišeg priznanja HGK - Županijske komore Virovitica u kategoriji najuspješnijih velikih trgovačkih društava za 2009. godinu. Prethodne tri godine dobili su zaredom plaketu Zlatna kuna kao najuspješnija tvrtka u toj županiji. 

U protekloj godini Hrvatski duhani su s ukupno 261 zaposlenim radnikom po ostvarenome ukupnom prihodu na petom, a po rezultatima poslovanja na drugom mjestu u Virovitičko-podravskoj županiji. Lani su u vanjskotrgovinskoj razmjeni ostvarili izvoz duhana u vrijednosti 9,1 milijun dolara uz uvoz od 2,1 milijun dolara i visok pozitivni saldo od 6,9 milijuna dolara.

- Hrvatski duhani u gospodarstvu Virovitičko-podravske županije djeluju kao stabilan čimbenik, pogotovo obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji u nama vide budućnost svoje egzistencije. Sljedećih godina čeka nas još žešća konkurencija na tržištu za što smo napravili određene preduvjete u tehnologiji i kvaliteti po čemu smo prepoznati na svjetskom tržištu. Uložili smo značajna sredstva kod naših proizvođača duhana na selu. Najviše u ono što se ne vidi, a to je znanje - kazao je Mirko Boić, predsjednik uprave Hrvatskih duhana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije