Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi ugovori

Hrvatski duhani kooperantima ponudili bolje uvjete proizvodnje

Berba duhana
Arhiva VL-a
04.02.2011.
u 13:07

Novi četverogodišnji ugovor znači povećanje naknade za kvalitetu i uređenost duhana za 0,50 kuna po kilogramu pa će ona prosječno iznositi 1,50 kuna po kilogramu

Hrvatski duhani ponudili su svojim kooperantima nove četverogodišnje ugovore kojim nude povećanje naknade za kvalitetu i uređenost duhana za 0,50 kuna po kilogramu. Ona će tako prosječno iznositi 1,50 kuna po kilogramu, što znači da će ukupna otkupna cijena duhana u iznosu od 10,40 kn/kg biti za pet posto viša u odnosu na otkupnu cijenu 2010. godine.

Uz to, najavljuju iz Hrvatskih duhana, novim ugovorima jamče da u sljedećim godinama otkupna cijena neće biti niža od otkupne cijene isplaćene 2011. godine. Proizvođačima koji potpišu četverogodišnji ugovor Hrvatski duhani osigurat će potrebna kreditna sredstva uz povoljne uvjete za adaptaciju sušnica i zamjenu sve skupljeg plina jeftinijim termoenergentima.

Proizvođačima se jamči i cijena repromaterijala niža za 5 posto od tržišne cijene, uz vrlo povoljne kamate od 6 posto za avans i kredite za kupnju repromaterijala, ali i to da će se urod isplatiti do 20. prosinca tekuće godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije