Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbijanski mediji

Hrvatska tvrtka kupuje tvornicu čarapa Udarnik u Zrenjaninu?

'carape1_nnn_ziv_090910'
''
14.02.2011.
u 13:33

Kako doznaju Večernje novosti, investitor iz Hrvatske namjerava renovirati Udarnik

BEOGRAD – Nekadašnji zrenjaninski brend – tvornicu čarapa Udarnik koja je u stečaju spremna je kupiti hrvatska tvrtka, najavio je srbijanski ministar gospodarstva Mlađan Dinkić, doznaju Večernje novosti.

Ministar nije rekao koja je tvrtka potencijalni strateški partner za Udarnik, ali kaže kako je spremna kupiti Udarnik i pokrenuti proizvodnju, a Novosti su neslužbeno doznale da je za kupnju Udarnika zainteresiran MTČ iz Čakovca koji želi investirati i obnoviti proizvodnju. Predstavnici ove tvrtke već su najavili skori dolazak u Zrenjanin. Kako doznaju Novosti, investitor iz Hrvatske namjerava renovirati Udarnik i nabaviti nove strojeve te u iduće tri godine zaposliti 500 radnika.

Zrenjaninska tvornica čarapa, nakon dugogodišnje agonije i financijske blokade, 2009. automatski je otišla u stečaj prema odluci ministarstva ekonomije, no nije bilo zainteresiranih za kupnju u postupku privatizacije, a radnici su prihvatili socijalni program i dobili otpremnine od oko 5000 eura, pišu Novosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije