Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poljoprivreda

Hrvatska 2012. domaćin svjetskog natjecanja u oranju

čobanković
Goran Ferbežar/Pixsell
19.01.2010.
u 15:56

Ugovor o domaćinstvu tog natjecanja, koje će se održati na gospodarstvu poduzeća Vrana u Biogradu na moru, danas su u Zagrebu potpisali glavni tajnik Svjetske oračke organizacije (WPO) Hans Spieker i ministar poljoprivrede Petar Čobanković.

Hrvatska će u rujnu 2012. biti domaćin 59. svjetskog natjecanja u oranju. Ugovor o domaćinstvu tog natjecanja, koje će se održati na gospodarstvu poduzeća Vrana u Biogradu na moru, danas su u Zagrebu potpisali glavni tajnik Svjetske oračke organizacije (WPO) Hans Spieker i ministar poljoprivrede Petar Čobanković.

Ministar Čobanković je kazao kako je tehnologija sve naprednija, no i dalje je osnovna agrotehnička mjera oranje plugovima. Organizacijom natjecanja 2012. Hrvatskoj će se pružiti prilika promoviranja Hrvatske kao poljoprivredne i turističke zemlje.

Hrvatska je, doznajemo, kandidaturu za natjecanje podnijela 2007. Trenutačno je 31 zemlja članica WPO-a, a do natjecanja u Biogradu očekuje se da će ih biti 35. Natjecanje u oranju održava se u dvije discipline - plugovima ralnjacima te premetačima. Hrvatskim će oračima to biti šesto prvenstvo, a do sada su se najbolje plasirali lani u Češkoj kada su osvojili 20. mjesto.

Dva prvoplasirana s prošlogodišnjeg državnog natjecanja zastupat će Republiku Hrvatsku na ovogodišnjem svjetskom natjecanju orača koje se održava u Novom Zelandu.

Osim natjecateljskog karaktera, natjecanje u oranju postaje i sve više atraktivno brojnim gledateljima, kojih je na ovoj manifestaciji iz godine u godinu sve više.

Svjetska oračka organizacija osnovana je 1952. godine.

Ključne riječi

Komentara 4

BT
bili-tartuf
16:31 19.01.2010.

a Cóbankovic´...\"ni oro ni kopo\"...a prasac se vrti na raznju....

DA
Dayton
16:37 19.01.2010.

Hahahahahahahahahahahahaha...

Avatar condor
condor
18:49 19.01.2010.

Prva konjina metropole, osigurala je zlatnu medalju !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije