Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Hrvati otkrili tko je za njih idealan šef

šef
Foto: Thinkstock
1/2
09.07.2015.
u 10:47

Kada su u pitanju osobine idealnog šefa, on bi prema komentarima ispitanika trebao biti 'otkačen, pravedan, fleksibilan i ne previše zahtjevan'

Istraživanje portala Moj Posao provedeno na 200 ispitanika pokazalo je kako bi Hrvati najviše voljeli raditi za prvu ženu talk showa – Oprah Winfrey (18%) – Potom slijedi poduzetnik i osnivač tvrtke Virgin, Richard Branson (15%), Bill Gates (11%), poznata komičarka Ellen DeGeneres (11%) i "Goli kuhar" Jamie Oliver (11%).

Zanimljivo je da se među top 5 idealnih poslodavaca nije našao čelni čovjek najpopularnije društvene mreže, Mark Zuckerberg (Facebook).

Kada su u pitanju osobine idealnog šefa, on bi prema komentarima ispitanika trebao biti "otkačen, pravedan, fleksibilan i ne previše zahtjevan".

Po pitanju spola, 31% ispitanika za nadređenog bi radije muškarca, dok bi tek 8% odabralo ženu za nadređenu osobu.

Idealan posao je onaj koji će ispitanicima prvenstveno omogućiti zaradu (35%), a zatim napredovanje (23%). Poslovna putovanja si priželjkuje 17% ispitanika, a edukaciju njih 13%. Za 2% ispitanika idealan posao je onaj koji će im donijeti i slavu. Ispitanici također navode da bi idealan posao trebao pružiti radost i samoostvarenje.

Više žena (36%) nego muškaraca (28%) navodi da je posao iz snova onaj koji će im donijeti zaradu. No, muškarci u većoj mjeri biraju napredovanje (28% muškaraca naprema 19% žena) i putovanja (20% muškaraca naprema 14% žena). S druge strane žene su u većoj mjeri željne edukacije (16% žena naprema svega 5% muškaraca).

Kada je u pitanju idealna veličina tvrtke, polovica ispitanika (49%) navodi tvrtku srednje veličine (do 200 zaposlenika). Malu tvrtku bira trećina ispitanika (33%), dok bi u velikoj tvrtki radilo njih 18%.

Plaćene edukacije (29%) i neograničen broj dana godišnjeg odmora (24%) su beneficije o kojima sanja najviše ispitanika.

Kada zamišljaju idealnu plaću, ispitanici, suprotno očekivanome, ne navode najvišu ponuđenu (veću od 30.000 kuna). Najviše ispitanika, njih 38%, smatra da je idealna plaća ona do 12.000 kuna. Petina ispitanika (21%) bila bi sretna i s plaćom do 8.000 kuna, dok najviše navedenu plaću (preko 30.000 kuna) voljelo bi imati svega 9% ispitanika.

Foto: http://www.moj-posao.net/

Infografika: Moj Posao

>> Samo 3 posto zaposlenih odbilo šefov zahtjev za prijateljstvom na Facebooku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije