Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovni rezultati

HRT ostvarila dobit od 36,3 milijuna kuna

HRT
Patrik Macek/PIXSELL
07.03.2014.
u 12:13

Prvi put nakon 2008. godine HRT zaključuje poslovnu godinu pozitivnim rezultatom

Prema privremenom godišnjem izvješću o poslovanju u 2013. godini, Hrvatska radiotelevizija ostvarila je neto operativnu dobit od 36,3 milijuna kuna. Ukupan prihod iznosio je 1,38 milijarde kuna, što je 4,6 % manje od prethodne godine, te ukupan rashod od 1,28 milijardi kuna, oko 12,7% manje u odnosu na 2012. Broj zaposlenika u istom je razdoblju smanjen s 3.369 na 3.321. Istovremeno, povećan je obim emitiranog i proizvedenog radijskog, televizijskog i ostalog programskog sadržaja. Time je zaustavljen višegodišnji negativan trend i stabilizirano poslovanje javnog medijskog servisa, koji još od 2008. godine posluje s gubitkom (105 milijuna kuna u 2009. godini; 16.3 u 2010. godini, 26.8 u 2011. godini te 28.9 milijuna kuna u 2012. godini).

Efikasnije upravljanje, troškovi smanjeni

Navedeni rezultat ostvaren je povećanjem efikasnosti upravljanja i smanjenjem operativnih troškova poslovanja nakon promjene unutarnjeg ustroja HRT-a i uvođenja nove integrirane funkcionalne organizacije. Premda je poslovanje HRT-a još uvijek opterećeno negativnim saldom i preuzetim obavezama iz prethodnih godina, financijska konsolidacija omogućit će kvalitetnije uvjete za ostvarivanje ciljeva Programa restrukturiranja HRT-a, s čijim se provođenjem započelo odmah nakon što ga je usvojila Vlada RH u kolovozu 2013. Financijska konsolidacija omogućit će unapređenje tekuće likvidnosti HRT-a te pokretanje investicija u razvojne projekte koji su planirani u 2014. godini.

Restrukturiranje i razvoj, planovi za 2014.

Tijekom 2014. godine HRT planira nastaviti s pozitivnim poslovanjem i restrukturiranjem u svim segmentima poslovanja. Uz smanjenje operativnih troškova poslovanja planirano je i daljnje smanjenje broja zaposlenih. Racionalizacija troškova poslovanja i rada omogućit će povećana ulaganja u proizvodnju programa, značajniju modernizaciju tehnološke infrastrukture te edukaciju zaposlenika. U 2014. godini HRT planira investirati oko 115 milijuna kuna u obnovu cjelokupne mobilne tehnike namijenjene informativnoj produkciji, uvesti u cijelosti digitalnu proizvodnu i emitivnu infrastrukturu te uspostaviti nove tehnološke platforme za interaktivne i nelinearne programske sadržaje novih medija. Tijekom 2014. u cijelosti se planiraju obnoviti i suvremeno opremiti HRT centri u Dubrovniku i Zadru.

>> Mate Radeljić novi član NO-a HRT-a, HDSSB žestoko protiv imenovanja

Komentara 1

Avatar Cat
Cat
15:35 07.03.2014.

Zato nema kaj za gledati na HTV-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije