Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NI ŠUŠTAV, NI ZELEN...

HNB: bitcoin ne krši nijedan zakon

bitocin
Foto: Thinkstock
06.12.2013.
u 19:12

HNB: bitcoin ne krši nijedan zakon

Iz HNB-a su poručili da bitcoin ima određene sličnosti s elektroničkim novcem, ali to nije, no povode se za mišljenjem Europske središnje banke koja smatra da se njegovim korištenjem ne krši ni jedan propis Europske unije.

Hrvatska narodna banka izjasnila se da je korištenje bitcoina u Hrvatskoj legalno, iako je jedina službena valuta kuna, piše Poslovni dnevnik koji je otkrio da u Hrvatskoj postoje mjesta koja primaju tu virtualnu valutu.

Više pročitajte OVDJE.

Komentara 1

LU
lutomirski
10:31 05.01.2014.

da je korištenje bitcoina u Hrvatskoj legalno, iako je jedina službena valuta kuna, piše Poslovni dnevnik koji je otkrio da u Hrvatskoj postoje mjesta koja primaju tu virtualnu valutu.Ljudi kupujte i prvo placajte racune i dugove ovoj vladi, dobro cete proci......i najbolje platite sve godinamka unaprijed i dajte si to na pismeno, odakle BITKOJIN ja cu vam nabaviti koliko hocete, to nije ilegalno, cak i banke potvrduju legalnost...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije