Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dva osiguravatelja

Hanfa završila nadzor: Wiener i Agram Life otklonili nezakonitosti i unaprijedili kvalitetu

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
27.08.2021.
u 23:35

Riječ je o nadzoru koji je usmjeren na kvalitetu informiranja potrošača i pružanja usluge distribucije osiguranja za pojedine distributere osiguranja, pojašnjava regulator

Hanfa je dala suglasnost Groupama Biztosító Zártkörűen Működő Részvénytársaság, sa sjedištem u Budimpešti, za neposredno stjecanje kvalificiranog udjela u OTP Osiguranju u visini od 100% temeljnog kapitala i glasačkih prava. Također, regulator je jučer dao i odobrenje za posredno stjecanje u tom osiguravatelju Groupama Holding Filiales et Participations te društvu Caisse Nationale de Reassurance Mutuelle Agricole Groupama.

Agencija je objavila i da su Wiener i Agram Life osiguranje otklonili ranije uočene nezakonitosti i unaprijedili kvalitetu obavljanja poslovanja distribucije osiguranja pa je okončan postupak neposrednog tajnog nadzora.

“Riječ je o nadzoru koji je usmjeren na kvalitetu informiranja potrošača i pružanja usluge distribucije osiguranja za pojedine distributere osiguranja, a nakon ovih rješenja, očekuju se rješenja završenih nadzora i za ostala društva”, pojašnjava regulator.

Wiener osiguranje je, prema ranijem nalogu, unaprijedilo kvalitetu distribucije zdravstvenog osiguranja poboljšavanjem sustava obveznih edukacija kao i proces provjere i praćenja stručnosti internih prodavača osiguranja, a napredak je učinjen i na predugovornom informiranju.

Na sličan način Agram Life unaprijedilo je i procese distribucije zdravstvenog osiguranja izradom novih uputa za prodajnu mrežu koje sada uključuju obvezu uručivanja predugovorne dokumentacije za razmatranje klijentima prije sklapanja ugovora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije