Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donesena odluka

Hanfa ukida blokadu Ine, u ponedjeljak nastavlja trgovanje!

\'24.05.2004.Zagreb - Inina zgrada na Aveniji Veceslava Holjevca Photo: Boris Scitar/Vecernji list\'
Boris Ščitar/Pixsell
15.12.2011.
u 17:20

Hanfa je utvrdila da je Ina izvršila nadzorne mjere naložene rješenjem Agencije od 29. srpnja te se utvrđuje prestanak uvjeta zbog kojih je tada izrečena mjera nastavka privremene obustave trgovanja dionicama Ine

Hanfa je na današnjoj sjednici donijela rješenje kojim se ukida privremena obustava trgovanja dionicama Ine.

Nalaže se Zagrebačkoj burzi da ukine privremenu obustavu i na uređenom tržištu omogući nastavak trgovanja dionicama Ine, s početkom radnog dana 19. prosinca 2011., tj. u ponedjeljak, piše u rješenju Hanfe.

Hanfa je utvrdila da je Ina izvršila nadzorne mjere naložene rješenjem Agencije od 29. srpnja te se utvrđuje prestanak uvjeta zbog kojih je tada izrečena mjera nastavka privremene obustave trgovanja dionicama Ine.

Navedena je mjera bila izrečena s obzirom na to da je u postupku neposrednoga izvanrednog nadzora utvrđeno da Ina nema odgovarajuće interne procedure koje omogućuju da sukladno Zakona o tržištu kapitala izvršava svoje obveze u svezi sadržaja i objave povlaštenih informacija javnosti, podsjećaju iz Hanfe.

Agencija je shodno tome bila ocijenila da nije moguće redovito i pravilno trgovanje dionicom Ine na uređenom tržištu, dok se ne utvrdi da kompanija ispunjava svoje zakonske obveze u svezi postupanja s povlaštenim informacijama sukladno Zakonu.

Hanfa je ove godine u nekoliko navrata obustavljala trgovinu i produljivala blokadu trgovanja dionicama Ine. Posljednja cijena dionice Ine zabilježena na Zagrebačkoj burzi 27. travnja iznosila je 4200 kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

LA
larala
09:22 16.12.2011.

kukurikavci........-hvala :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije