Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reagiranje

Hanfa: Postupak nadzora Agrokora vraća se na početak

\'01.12.2009., Zagreb - Uprava Agrokora odrzala je izvanrednu press konferenciju. Tvrtka Agrokor izdala je na europsko trziste kapitala obveznice vrijedne 400 milijuna eura, na rok od sedam godina, uz
Marko Prpić/PIXSELL
27.08.2012.
u 12:22

Bilo bi pogrešno zaključiti da je ovaj upravni postupak nadzora okončan jer se, sukladno citiranim odredbama čl. 62. Zakona o upravnim sporovima, predmet vraća u stanje prije poništenog rješenja

Nakon presude Visokog upravnog suda RH kojom se poništava Hanfino  rješenje iz listopada 2011. o obvezi Agrokora da izađe s javnom ponudom za preuzimanje Belja, iz Hanfe stiže priopćenje kako stvar još nije gotova. 

>>Prihvaćena žalba, Agrokor ne treba platiti 800 milijuna kuna za Belje

Poručuju kako će njihovi daljnji koraci biti u skladu sa zakonom koji propisuje: 

Kad sud poništi akt protiv kojega je bio pokrenut upravni spor, predmet se vraća u stanje u kojem se nalazio prije nego što je poništeni akt donesen. Ako prema prirodi stvari koja je bila predmet spora treba umjesto poništenog upravnog akta donijeti drugi, nadležni je organ dužan donijeti ga bez odgode, a najkasnije u roku od 30 dana od dana dostave presude. Nadležni je organ pri tome vezan pravnim shvaćanjem suda i primjedbama suda u vezi s postupkom.

Prema tome, bilo bi pogrešno zaključiti da je ovaj upravni postupak nadzora okončan jer se, sukladno citiranim odredbama čl. 62. Zakona o upravnim sporovima, predmet vraća u stanje prije poništenog rješenja, zaključuju. 

 

Ključne riječi

Komentara 28

Avatar MK
MK
13:35 27.08.2012.

...Svida mi se kako HANFA radi i cudi me kakvu je to sud donio odluku. ...Inace Todoricu u poslu zelim puno uspjeha, ali sto se Belja tice, nek se pridrzava pisanoga pravila - i zaista neznam sto bi ga od toga oslobadalo.

NE
neverane
13:57 27.08.2012.

Vrhovni sud je donio konačnu odluku i ne trebaju nam daljna objašnjenja kako će ruka pravde natjerati vlasnika Hrvatske da plati ono što bi drugi sigurno platili.Vrhovni sud je K-Vrhovni sud kao i sve institucije u ovoj državi koje počinju sa slovom K-.

TW
Tex_Willer
12:41 27.08.2012.

Plati Todoriću! dovoljno nas kradeš svakoga dana. moraš nekada i platiti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije