Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
458,7 milijuna kuna

Hanfa odobrila Umirovljeničkom fondu stjecanje dionica CO

\'24.01.2011., Zagreb - U sklopu zupnog ureda crkve Blagovijesti Navjestenja gospodinova u Listopadskoj ulici u zagrebackom naselju Vrbani, nalazi se poslovnica Croatia te Allianz osiguranja. Photo: D
Davor Puklavec/PIXSELL
06.10.2011.
u 18:39

Vlada RH je sredinom rujna donijela odluku da se Umirovljeničkom fondu bez naknade prenese 91.741 dionica Croatia osiguranja, što predstavlja 29 posto temeljnog kapitala.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na današnjoj je sjednici donijela rješenje kojim se Umirovljeničkom fondu daje odobrenje za neposredno stjecanje kvalificiranog udjela više od 20 posto u glasačkim pravima i temeljnom kapitalu Croatia osiguranja.

Umirovljeničkim fondom upravlja HPB-Invest iz Zagreba. Uprava Hanfe navedeno je rješenje donijela odlučujući o zahtjevu HPB-Investa za izdavanje odobrenja za neposredno stjecanje kvalificiranog udjela u Croatia osiguranju za račun Umirovljeničkog fonda. HPB Invest dužan je izvijestiti Hanfu o stjecanju udjela u roku od 15 dana od stjecanja, piše u rješenju. Izreka rješenja objavit će se u Narodnim novinama.

Podsjetimo, Vlada RH sredinom rujna donijela je odluku da se Umirovljeničkom fondu bez naknade prenese 91.741 dionica Croatia osiguranja, što predstavlja 29 posto temeljnog kapitala. Prosječna tržišna vrijednost navedenih dionica procjenjuje se na 458,7 milijuna kuna.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije