Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU Početnik

HAMAG invest bit će tvrtkama početnicima jamac i za 80% kredita

Hamag Invest
Foto: Anto Magzan/Pixsell
18.01.2014.
u 13:00

Resorni ministar Gordan Maras na predstavljanju programa napomenuo je da se jamstvo može izdati i na 80 posto kredita

EU početnik novi je program jamstvene potpore za tvrtke koje su na tržištu manje od dvije godine. Osiguranje protujamstava omogućit će im puno lakši pristup kapitalu nego bez tog programa koji se financira iz sredstava EU. Prema očekivanjima, u programu bi se moglo naći 650 tvrtki početnika u ostvarivanju investicija, proširenju poslovanja i stvaranju novih radnih mjesta.

Resorni ministar Gordan Maras na predstavljanju programa napomenuo je da se jamstvo može izdati i na 80 posto kredita, a Darko Liović, predsjednik uprave HAMAG investa koji vodi projekt, nada se da će postojanje programa potaknuti “mnoge pojedince s dobrim idejama na pokretanje i osnivanje vlastitih tvrtki”.

EU početnik može financirati investicije, obrtna sredstva, leasing ili inovacije. Najveća sredstva mogu se dobiti u programu investicije u turizmu ili prerađivačkoj industriji. Za proširenje kapaciteta ili ponude tako se može osigurati 10 milijuna kuna uz državno jamstvo iz HAMAG investa koje pokriva 80 posto iznosa kredita. Za ostale djelatnosti maksimalno jamstvo iznosi tri milijuna kuna, a za obrtna sredstva i likvidnost limit je postavljen na milijun kuna.

(Foto: Anto Magzan/PIXSELL)

>> HAMAG u 2014. ima 105 milijuna kuna za male i srednje tvrtke

Komentara 1

VZ
vlatko.zomerc
12:21 25.01.2014.

uskoro krećemo sa jednom in veticojom i potrebna nam je pomoć kod finalizacije i pokretanja proizvodnje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije