Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nemoralna ponuda

'Gregor' nudi djeci mobitele koji zrače dvostruko više od novih?!

Gregor
Foto: tele2.hr
1/3
16.09.2012.
u 10:59

Mobitel koji Tele2 nudi osnovnoškolcima je Alcatel OT 217. Nema ga više u svojoj ponudi, a upravo taj model dijele, među ostalim, zato što se žele riješiti zaliha.

Gregor, maskota Tele2, opet je napravio gaf, i to popriličan. Nakon ljetošnjeg neviđenog laganja korisnicima o uvjetima tarife Revolucija, ponovno su u akciji.

Ovaj put na ciljniku su im djeca od sedam do deset godina, točnije, djeca koja idu u prva tri razreda osnovne škole. Žele im, kažu u reklamama i priopćenju medijima, darovati mobitel. Promotivnu akciju nazvali su Mobitelna početnica i nude je “samo” odgovornim roditeljima školaraca koji trebaju, ne bi li pribavili besplatan mobitel, donijeti potvrdu da njihov školarac doista pohađa jedan od prva tri niža razreda osnovne škole.

Upakirana ponuda

Besplatan mobitel mogu dobiti i oni roditelji koji imaju rješenje o prijevremenom upisu ili pak o odgodi upisa u prvi razred, dakle i vrtićkom djetetu. Usto, naravno, nude i start paket sa SIM karticom na bonove i početnih pet kuna na računu. Ponudu su usto upakirali kao dobrodušan poziv svima, od roditelja do medija da se poput njih pridruže naporima ravnatelja, učitelja i stručnih službi u odgovornom načinu korištenja mobilnih telefona.

Osnovne škole imaju svoj kućni red. U pravilu, u razredima u kojima ostaju u produženom boravku, a ne idu samostalno kući, savjetuje se da u školu dolaze bez mobitela. Teško se oteti dojmu da se zapravo radi o pribavljanju novih korisnika preko najmlađih pod krinkom besplatnog mobitela koji radi samo na Tele2 mreži.

Cijela je akcija, blago rečeno, kontroverzna. U Udruzi Telekom raspitali smo se što kaže Zakon. – Zakon je nedorečen u dijelovima koji se tiču oglašavanja za djecu. Ali, ako je akcija i zakonita, ipak je jadna i nemoralna. Usto, ponuđeni mobitel zrači 1,04 W/kg, što je dvostruko više nego što zrače moderni, pametniji telefoni – kaže Đuro Lubura, predsjednik Udruge Telekom.

Rješavanje zaliha

Iz Tele2 pak poručuju: “Tele2 ovom ponudom nije targetirao djecu i ne targetira djecu. Ponuda besplatnog mobilnog uređaja odnosi se isključivo na roditelje i prepuštena je njihovoj odluci – riječ je o potpuno besplatnom daru koji nikoga ni na što ne obvezuje. Tele2 je svjestan kako početak školske godine za većinu roditelja znači veliki financijski izdatak te kako mnogi svojem djetetu nisu u mogućnosti priuštiti mobitel... U nastojanju da im olakšamo, odlučili smo se na ponudu besplatnih uređaja za roditelje... Stava smo kako bi roditeljima bilo znatno lakše kada bi i ostale tvrtke u Hrvatskoj, svaka u svojem segmentu, mogle ponuditi nešto besplatno”, stoji u odgovoru Tele2.

Mobitel koji nude osnovnoškolcima je Alcatel OT 217. Nemaju ga više u svojoj ponudi i vrlo vjerojatno upravo taj mobitel dijele zato što se žele riješiti zaliha. Riječ je o tzv. običnom telefonu, bez kamere i igrica, koji se, primjerice, u BiH prodaje za 75 kuna.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije