Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRO POSLOVANJE KAO UTEG?

Gradonačelnici protiv smjene šefa Vodovoda

14.08.2016., Novalja, Pag - Ante Dabo, gradonacelnik Novalje.  Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
21.04.2017.
u 23:45

Lokalci tvrde da se Darka Rukavina miče političkim putem sa čela tvrtke kojoj su suvlasnici iličko-senjski gradovi i općine

Gradovi Senj, Rab, Pag i Novalja i općine Lopar, Povljane i Karlobag, kao suvlasnici komunalne tvrtke Vodovod Hrvatsko primorje - južni ogranak Senj, protive se opozivu direktora tvrtke Darka Rukavine i cijele uprave, te imenovanju novog šefa Milana Nekića, što traži NO tvrtke.

Gradonačelnik Novalje Ante Dabo ističe da novi direktor traži menadžerski ugovor, što su povlastice koje Rukavina, kojem mandat istječe za dva dana, nije imao, a tvrtku je vodio osam godina.

– Upravu koja je po svim kriterijima uspješna, čemu u prilog ide više od 70 milijuna kuna infrastrukturnih investicija i 26 milijuna kuna prihoda u posljednje četiri godine, pokušava se smijeniti. Zamolio sam predsjednika Nadzornog odbora Zdenka Jakuca da odgodi skupštinu zbog vremenskih neprilika i bure, a oni su to odbili i započeli bez nas. Također, smjena direktora Rukavine bila je tema glavnog odbora HDZ-a u Zagrebu, napominje je Dabo.Vodovod je stabilna tvrtka, kaže gradonačelnik Novalje, dok načelnik Povljane Ivica Pogorilić i gradonačelnik Paga Željko Maržić drže da je smjena politički motivirana.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije