Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

GlobalLogic u Zagrebu stvara revolucionarna rješenja za automobilsku industriju

GlobalLogic
Foto: Promo
1/2
30.11.2018.
u 10:35

GlobalLogic već osam godina surađuje u kreiranju značajnih digitalnih proizvoda i inovativnih rješenja za automobile

Zahvaljujući revolucionarnim novim tehnologijama i njihovom spajanju s drugim područjima, kao što su telekomunikacije i IoT (Internet of Things), automobilska industrija dosegnula je sasvim novu razinu. Time su sigurno putovanje, međusobna komunikacija vozila, korištenje mobilnih uređaja i pristup vozila svim oblicima mreža putem interneta postali svakodnevica. U kreaciji takve svakodnevice i razvoju širokog spektra programskih rješenja za navedena tehnološka područja sudjeluje i GlobalLogic.

Tako inženjeri GlobalLogica rade na inovativnim projektima razvoja programske podrške za embedded sustave i rješenjima koja koriste vodeće svjetske kompanije u sektoru automobilske industrije. U svom zagrebačkom uredu dizajniraju sustave, koji prema najnovijim trendovima oblikuju automobilsko tržište, a podrazumijevaju komunikaciju vozila s okolinom, digitalizaciju, kreiranje sustava za autonomnu vožnju te upotrebu alternativnih oblika pogona, električnih ili hibridnih.

Planovi za zapošljavanje više od 100 novih stručnjaka

GlobalLogic već osam godina surađuje u kreiranju značajnih digitalnih proizvoda i inovativnih rješenja za automobile s jednom od vodećih svjetskih kompanija u području razvoja embedded softverskih rješenja, razvojnih alata i usluga za automobilsku industriju. Kroz novu suradnju sa starim partnerom, koji već 30 godina radi na tom području, GlobalLogic će direktno utjecati na sljedeću generaciju vozila i sudjelovati u stvaranju budućnosti automobilske industrije u Hrvatskoj.

"Programska podrška našeg partnera ugrađena je u više od milijardu uređaja u više od 90 milijuna vozila. Nudi inovativna rješenja za povezivanje vozila u sve oblike mobilnih i računalnih mreža, podršku vozaču pri upravljanju i naprednom korištenju mogućnosti modernih vozila, pruža sigurnost vozilu i putnicima te unapređuje njegove tehnološke karakteristike. U našem uredu u Zagrebu počinje rad na najvećem projektu do sada, a zbog povećanja opsega posla planiramo zaposliti više od 100 novih stručnjaka.”, objašnjava Dario Planinec, direktor GlobalLogica.

Prihvaćajući najnovije standarde kvalitete iz područja automobilske industrije i koristeći kompetencije svojih inženjera, GlobalLogic će razviti proizvode iz Autosar područja koji će biti temelj novih automobilskih platformi dostupnih na tržištu u budućnosti. Uz to, prateći globalne trendove u Linux zajednici Globallogic planira sudjelovati u Automotive Grade Linux (AGL) projektima primjenom postojećih znanja sigurnosnih značajki računalnih baza, modula i komponenti programske podrške uz implementaciju fleksibilnosti i prilagodbe multi-personaliziranih operativnih sustava.

“Vodeći računa prvenstveno o kvaliteti, naš fokus je izgraditi snažnu bazu stručnjaka koja će voditi razvojne timove, ali i sudjelovati u njihovom stvaranju.“ Joško Rogulj, programski direktor.

Traže se stručnjaci – iskusni i željni novih znanja

Široki opseg projekta koji se implementiraju u Zagrebu obuhvaća gotovo sve aspekte razvoja programske podrške u automobilskoj industriji. Pri tome se koriste neke od najnovijih tehnologija prisutnih na tržištu, a time raste i potreba za inženjerima koji mogu odgovoriti na izazove rada u takvom okruženju.

„Stalno širimo projektni tim te nam se pridružuju ljudi s različitim iskustvom i kompetencijama. U ovoj ranoj fazi projekta tražimo iskusne C/C++ razvojne inženjere, stručnjake za testiranje i integraciju programskih rješenja, koji će se pridružiti našem osnovnom timu stručnjaka za automobilsku industriju. Također su dobrodošli i mlađi kolege željni stjecanja novih znanja u ovoj industriji, koja pruža neograničene mogućnosti daljnjeg profesionalnog razvoja.”, kaže Joško Rogulj, programski direktor.

Fleksibilno i poticajno radno okruženje u GlobalLogicu

GlobalLogic je lider u razvoju transformacije digitalnih rješenja i proizvoda, a u zagrebačkom uredu trenutno više od 100 zaposlenika radi na inovativnim tehnološkim projektima u području Embedded sustava, C/C ++ tehnologija, Big Data i Java frameworka, kao i arhitekturi i dizajnu cloud rješenja za industrijsku automatizaciju, telekomunikacijske sustave naplate te sustave upravljanja mrežom u telekomunikacijama.

Foto: Promo

 „Kod nas vlada fleksibilno i poticajno radno okruženje, pružajući našim zaposlenicima priliku za postizanje profesionalnih i osobnih ciljeva. Osim zanimljivih izazova u kreiranju inovativnih rješenja, svojim inženjerima pružamo priliku za izgradnju kompetencija kroz različite treninge, radionice i interne projekte. Zahvaljujući tome, kao i doticaju s najnovijim trendovima u širokom spektru industrija i tehnologija, stvaramo inovativna rješenja koja čine naš posao atraktivnim svakom tehničkom entuzijastu. U GlobalLogicu zaposlenicima pružamo priliku da grade i stvaraju budućnost.“, zaključuje Planinec.

GlobalLogic osigurava moderno radno okruženje. Otvorena komunikacija, neformalni dress code, fleksibilno radno vrijeme i prostrani, ergonomsko dizajnirani uredi stvaraju ugodne radne uvjete za zaposlenike koji rade na projektima budućnosti i grade svoje profesionalne karijere.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije