Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agrokor

Glasovanje privremenog vijeća o nagodbi odgađa se za utorak

Agrokor
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
14.06.2018.
u 20:35

Alca, Franck i Sokol Marić s izvanrednom su se upravom koncerna usuglasili oko zaloga koje su imali za svoja potraživanja

Privremeno vjerovničko vijeće neće o nagodbi glasovati ni u ponedjeljak nego, kako sada stvari stoje, u utorak. Time se glasovanje pomiče već drugi put.

A nove vijesti iz Agrokora kažu da su se Alca, Franck i Sokol Marić s izvanrednom upravom koncerna sve dogovorili, odnosno usuglasili oko zaloga koje su imali za svoja potraživanja pa bi trebali podržati nagodbu. Nažalost po vlasnike obveznica kojima su sva potraživanja osporili Adris Grupa i Alca, koja se sada nagodila, rovinjski Adris nije popustio. Vlasnici obveznica će tako morati parnicom dokazivati svoja potraživanja kako bi mogli raspolagati udjelima od oko 25 posto u novom Agrokoru. Adris Grupa mjesecima ponavlja da inzistira na jednakopravnosti svih vjerovnika i pravnoj osnovanosti postupka.

Podsjetimo, osporili su i potraživanja Zagrebačke banke i Erste banke međutim kada su im banke pokazale koliki su dio tražbina refinancirati u roll-up aranžmanu Adris je povukao osporavanje svih tražbina koje nisu refinancirane. Vlasnici obveznica nisu napravili što i banke pa sad moraju u sudski proces iako je u međuvremenu izvanredna uprava komunicirala da je kroz roll-up refinancirano oko 230 milijuna eura potraživanja vlasnika obveznica.

Agrokor
1/7
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije