Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog 2 mlrd. gubitka

FBI pokrenuo istragu protiv čelnika JP Morgana Chasea

\'epa01987869 JP Morgan Chase CEO Jamie Dimon takes his seat before testifying at the Congressional Financial Crisis Inquiry Commission, which investigated the causes of the financial crisis, on Capit
AFP/PIXSELL
16.05.2012.
u 19:40

Očekuje se da će financijski agenti \'\'pročešljati\'\' račune te financijske izvještaje zaključivanja razmjena koje su dovele do ovako velikog gubitka u banci čija se imovina procjenjuje na 2,3 bilijuna dolara

FBI potvrdio je da je u srijedu pokrenuo istragu protiv najveće američke banke JP Morgan Chase i njezinog čelnika Jamiea Dimona (56) kojeg se drži odgovornim za gubitak od dvije milijarde dolara, objavio je StarTrubune Bussines.

Dojučerašnji kralj Wall Streeta Dimon ovih dana uspješno je izbjegao pokušaj dioničara da ga udalje s čelne pozicije u tvrtki. Jedan od rijetkih bankara koji se uspješno nosio s financijskom krizom zasad je uspio spriječiti detronizaciju, no Dimon je zato već danima prisiljen ispričavati se u medijima za gubitak nastao 1. travnja. Priznao je da se takav scenariji nije smio dogoditi te da je riječ o ''pogrešnoj strategiji osiguranja ulaganja'' koju je okarakterizirao nešto rizičnijim i manje učinkovitim pothvatom.

>>Ina Drew ide u mirovinu nakon 30 godina u JP Morganu

Objavljeno je kako će početnu istragu obaviti FBI-jev ured za istraživanje financijskog kriminala u New Yorku, čime će se pridružiti Federalnoj rezervi i Komisiji za vrijednosne papire koje također provode internu istragu. Očekuje se da će financijski agenti ''pročešljati'' račune te financijske izvještaje zaključivanja razmjena koje su dovele do ovako velikog gubitka u banci čija se imovina procjenjuje na 2,3 bilijuna dolara.

Komentara 7

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
03:37 17.05.2012.

Nista nece biti od te istrage.

KK
KlNGS KlNG®
09:37 17.05.2012.

ovaj se nemre više kandidirati za state deparment nikako, a ne kao čačić u nas

ST
sttipe
21:35 16.05.2012.

kakva sprdačina!!!!oće li ostali bankari završit u zatvoru,ili bar na minimalcu??oni nisu krivi??oće država uzet banku kad ju sanira??ili će se banka samosanirati??ne..sanirat će ih cili svit,a oni će podijelit pazar i za bakšiš kupit nesanirane banke koje zbog njih propadnu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije