Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strategija

Expert otvorio prve dvije trgovine potrošačke elektronike u Hrvatskoj

expert
Žarko Bašić/PIXSELL
14.03.2012.
u 22:25

Do kraja 2012. u planu je otvaranje još osam centara, četiri u Zagrebu te po jedan u Slavonskom Brodu, Rijeci, Čakovcu i Šibeniku.

Expert, jedan od najvećih svjetskih trgovačkih lanaca potrošačkom elektronikom, kućanskim aparatima, računalima i informatičkom opremom, u srijedu je otvorio prva dva prodajna centra u Hrvatskoj, u zagrebačkom Jankomiru i Resniku. Riječ je o franšiznom poslovanju Expert Internationala koje će, nakon preuzimanja trgovačkog biznisa ECOS-a (četvrtog iz te branše na hrvatskom tržištu), u Hrvatskoj voditi tvrtka Expert Adria na čelu s direktorom Vitomirom Polovićem.

Kao dio dugoročne strategije razvoja u novim zemljama EU te jačanja brenda prodajnih centara u kojima samo Europljani godišnje ostvare više od 350 milijuna kupnji, Hrvatska je tako postala 18. europska zemlja, odnosno 21. na svijetu u maloprodajnom lancu Expert, koji godišnje ostvaruje promet veći od 20 milijardi eura, od čega 50 posto u Europi.

Kako doznajemo, Expert će do kraja 2012. u Hrvatskoj otvoriti još osam prodajnih centara – četiri u Zagrebu te po jedan u Čakovcu, Rijeci, Slavonskom Brodu i Šibeniku – u kojima bi se “blagodati” ujedinjene nabave u više od 3000 europskih prodajnih centara najviše trebale osjetiti – na cijenama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije