Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otezanje

Evo što šef Ikee ima za reći o hrvatskoj birokraciji

Ikea
Robert Anic/PIXSELL
24.01.2013.
u 12:27

Predsjednik Uprave Ikee Mikael Ohlsson u intervjuu za The Wall Street Journal požalio se da se u posljednje vrijeme sve češće nosi s problemom prolongiranja realizacije planiranih investicija

Zagrebačka županija izdala je investitoru IKEA Hrvatska d.o.o. građevinsku dozvolu za gradnju prodajnog centra u Općini Rugvica.  Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić uručit će danas rješenje direktoru za nekretnine i razvoj IKEA-e jugoistočne Europe Vladislavu Laliću.

Predsjednik Uprave Ikee Mikael Ohlsson u intervjuu za The Wall Street Journal požalio se da se u posljednje vrijeme sve češće nosi s problemom prolongiranja realizacije planiranih investicija, prenosi Poslovni dnevnik.

Ohlsson kaže kako je zato lani uloženo čak milijardu eura manje od planiranoga. Taj je problem prisutan na većini tržišta, čak i u članicama Europske unije, a investicija Ikee u Rugvici kod Zagreba, koja je jučer dobila građevinsku dozvolu, njegova je preslika. "Krajem prošle godine podnijeli smo zahtjev za dobivanjem građevinske dozvole. Očekujemo kako ćemo s gradnjom početi na proljeće i 12 mjeseci poslije otvoriti robnu kuću na istočnom izlazu iz Zagreba kod Ivanje Reke u općini Rugvica", izjavio je za Poslovni dnevnik glasnogovornik Ikee za Hrvatsku Igor Štefanac.

"Što se tiče prepreka s kojima smo se susretali, one su bile kombinacija administrativno-legislativnih, od birokratskih pa do kontradiktornih propisa", nastavlja Štefanac.

O Ikeinom putovanju do dobivanja građevinske dozvole za gradnju u Rugvici doznajte ovdje: Ikea će ulagati u energetiku, ali ne u Hrvatskoj

Ključne riječi

Komentara 1

BU
BubyZG
14:43 24.01.2013.

Hoće li negdje investirati i u neku tvornicu ili će samo prodavati svoje proizvode ? Makar, mi smo svoje tvornice namještaja ionako sve pouništavali !!??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije