Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drastičan pad

Europska unija smanjila prognoze gospodarskog rasta sa 1,8 na 0,5 %

\'EU Economic and Monetary Affairs Commissioner Olli Rehn answers questions during a joint news conference with European Investment Bank (EIB) President Philippe Maystadt (unseen), on the launch of a
Arhivska fotografija
10.11.2011.
u 13:01

Nizak gospodarski rast otežat će Europi bijeg iz dužničke krize, pogotovo kada se uzme u obzir talijanska situacija koja je neodrživa.

Europska unija drastično je smanjila prognoze gospodarskog rasta eurozone u 2012. godini sa 1,8 posto na samo 0,5 posto, prenosi BBC.

– Došlo je do zastoja u gospodarskom rastu Europe, a postoji i rizik od nove recesije – izjavio je europski povjerenik Olli Rehn.

Nizak gospodarski rast otežat će Europi bijeg iz dužničke krize, pogotovo kada se uzme u obzir talijanska situacija koja je neodrživa.

Nervozno su odreagirale i burze, prije svega one u Aziji. Japanski indeks Nikkei zabilježio je pad od 2,9 posto, južnokorejski Kospi 3,8 posto, dok je Hang Seng, indeks burze u Hong Kongu, pao 5,3 posto.

Tržišta kapitala u Europi reagirala su podijeljeno. Njemački Dax i francuski Cac 40 rasli su 0,4, odnosno 0,5 posto, dok je londonski FTSE 100 oslabio 0,55 posto.

 

Komentara 15

BR
brako
14:19 10.11.2011.

Bit će bolje kada Hrvatska tamo uđe i ovi naši silni nezavisni ekonomisti, analitičari, vojni stručnjaci i slični, što nam svaki dan palamude po kojekakvim televizijama, kažu koju pametnu.

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
15:06 10.11.2011.

Sad če njima Vlaisavljevička pokazati

DI
Dijaspora
14:07 10.11.2011.

Pa normalno da su smanjili kad nemaju strucnjaka kao Cacic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije