Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odustali od arbitražnih postupaka za CHF

Erste banka: Postignuti dogovor smatramo konstruktivnim i prihvatljivim rješenjem

Erste banka
Duško Jaramaz/PIXSELL
02.02.2021.
u 14:08

Erste banka i Erste grupa svojim će transparentnim i konstruktivnim pristupom nastaviti biti snažan oslonac na putu oporavka i daljnjeg razvoja hrvatskog gospodarstva, kao i na putu Republike Hrvatske prema Eurozoni, poručili su

Od osam banaka koje su povele postupke protiv Hrvatske pred međunarodnim i domaćim sudovima vezano uz konverziju CHF kredita i ostale odluke koje se odnose na kredite u "švicarcima", šest ih je odustalo (Zaba, PBZ, Sberbank, Erste, RBA i OTP), a sporove nastavljaju voditi Addiko i Societe Generale, bivša vlasnica Splitske banke.

Erste banka povodom toga poslala je priopćenje.

"Erste banka i Erste grupa od početka su bile otvorene za konstruktivni razgovor s ciljem mirnog rješavanja spora koji se vodi pred arbitražnim sudom u Washingtonu. Shodno tome, uvažavajući napore koji su posljednjih godina učinjeni s ciljem poboljšanja opće investicijske klime u Republici Hrvatskoj te imajući u vidu specifične izazove i okolnosti koji se u trenutačno nalaze pred hrvatskim gospodarstvom, građanima i poslovnim subjektima, postignuti dogovor, koji će rezultirati povlačenjem tužbenih zahtjeva pred navedenim sudom, smatraju konstruktivnim i prihvatljivim rješenjem.

Erste banka i Erste grupa svojim će transparentnim i konstruktivnim pristupom nastaviti biti snažan oslonac na putu oporavka i daljnjeg razvoja hrvatskog gospodarstva, kao i na putu Republike Hrvatske prema Eurozoni, pružajući pritom snažnu potporu svojim klijentima te uvažavajući potrebe cjelokupne društvene zajednice", stoji u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije