Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovni rezultati

Ericsson Nikola Tesla: Bruto dobit pala sa 300 mil. kn na 186 mil. kn

Gordana Kovačević
Foto: Arhiva VL
1/2
25.02.2010.
u 12:55

Nadzorni odbor kompanije podržao je prijedlog uprave da predloži Glavnoj skupštini prihvaćanje isplate redovne dividende u iznosu od 20 kuna po dionici i izvanredne dividende od 100 kuna po dionici.

Ericsson Nikola Tesla ostvario je u prošloj godini prihode od 1,4 milijarde kuna, što je 400 milijuna kuna manje nego godinu prije, dok je bruto dobit pala sa 300 milijuna kuna na 186 milijuna kuna.

Operativna dobit pala je sa 162,9 milijuna kuna na 65,7 milijuna kuna, što je rezultat smanjenja bruto dobiti, a uštede u području operativnih troškova pozitivno su utjecale na rezultat. Dobit od financijskih aktivnosti porasla je 24,4 posto, na 61,1 milijun kuna te ponajprije uključuje prihod od kamata i otpuštanje rezervi za rizična potraživanja u financijske prihode (amortizaciju diskonta).

Nadzorni odbor kompanije podržao je prijedlog uprave da predloži Glavnoj skupštini prihvaćanje isplate redovne dividende u iznosu od 20 kuna po dionici i izvanredne dividende od 100 kuna po dionici. Glavna skupština društva održat će se 20. svibnja 2010. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije