Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomoć iz rijeke

Eko-kugle, čistače dna, doniraju poplavljenim područjima

eko kugle JGL Rijeka
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/3
19.05.2014.
u 16:59

Riječki Jadranski galenski laboratorij svoj proizvod, glinene kugle, dostavlja i mještanima u ugroženim područjima

Obilježavajući 100-milijuntni izlazak Aqua Maris proizvoda, Jadranski Galenski laboratorij priredio je danas u Rijeci zanimljivu ekološku akciju.

Riječkim su osnovnoškolcima na Molo Longu podijeljeljene eko-kugle obogaćene efektivnim mikroorganizmima, od kojih svaka kugla prirodno obnavlja kvalitetu jednog kvadrata morskog dna. Bacanjem eko-kugli u more osnovci su tako pomogli u čišćenju podmorja.

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

JGL, kako su poručili, prirodi vratiti barem dijelić onoga što se od nje uzima, pokazati koliko poštuju prirodne resurse, osobito more koje im je i najbolji "saveznik" u plasiranju njhovog Aqua Marisa, inače najprodavanijeg proizvoda na bazi fizioloških otopina i otopina na bazi mora.

Akcija se nastavlja, do kraja svibnja će osnovcima i građanima ukupno podijeljeno 20.000 eko-kugli kojima će se očistiti 20.000 četvornih metara morskog dna. Kugle, koje se temelje na japanskoj EM tehnologiji, izrađene su u suradnji s tvrtkom Efektivni organizmi. Ove glinene eko-kugle bit će donirane i mještanima poplavljenih područja.

>>Poplave prijete zaraznim bolestima, ovako se možete zaštititi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije