Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA BANKA

EBRD odobrio pet milijuna eura kredita Atlantic Grupi

Emil Tedeschi
Boris Ščitar
11.02.2014.
u 15:57

Dio je to velikog paketa koji je EBRD ugovorio s tvrtkom Emila Tedeschija još u 2012.

EBRD je odobrio pet milijuna eura kredita Atlantic Grupi, odnosno njezinoj podružnici u Srbiji za povećanje efikasnosti poslovanja kroz program energetske učinkovitosti. Dio je to velikog paketa koji je EBRD ugovorio s tvrtkom Emila Tedeschija još u 2012. Uz efikasnije poslovanje uslijed smanjenja troškova ulaganjima financiranima kreditom smanjit će se i emisija CO2  tona na godišnjoj razini.

- Radujemo se nastavku suradnje s Atlantic Grupom. Utjecaj mjera koje su financirane ovim kreditom bit će velik, a što je najvažnije, ojačat će prekograničnu i regionalnu operacija Atlantica- komentirao je prvi potpredsjednik banke Phil Bennett

Atlantic Grupa za koju u banci napominju da je najveći proizvođač hrane u regiji dugogodišnji je klijent EBRD-a.

- Ovaj kredit je nastavak dugogodišnje uspješne suradnje s EBRD-om, a dokazuje da je Atlantic Grupa usmjerena na unaprjeđenje poslovanja u cijeloj regiji, kao i na poboljšanje uvjeta života lokalne zajednice - istaknuo je Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe.

 Do sada je EBRD financirao više od 150 projekata u Hrvatskoj ukupne vrijednosti 2,85 milijarde eura, dok je u Srbiju banka uložila 3,5 milijarde eura u 175 projekata. EBRD-eva ulaganja plasiraju se u industrijske projekte, trgovinu, prehrambenu industriju, energetiku, financijsku industriju i infrastrukturu.

Komentara 1

Avatar MK
MK
11:51 12.02.2014.

Hrvatski vanjski dug raste... ...i to za ulaganja u Srbiji - Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije