Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pankretić:

Drvnoj industriji u četiri godine još 284,5 milijuna kuna

pankretić
Sanjin Strukić/Pixsell
23.02.2011.
u 17:38

Lani je više namještaja izvezeno nego uvezeno – i to osam posto, a ukupni izvoz drva i drvnih proizvoda iznosio je 814 milijuna dolara

Drvna industrija izlazi iz krize, za što imamo jasne pokazatelje. Samo za njemačko tržište, koje se pokrenulo, i nekoliko su puta veće narudžbe od hrvatskih drvoprerađivača i pitanje je imaju li dovoljno kapaciteta da ih ispune, kazao je na današnjem brifingu za novinare potpredsjednik Vlade i ministar šumarstva, vodnog gospodarstva i regionalnog razvoja Božidar Pankretić predstavljajući novi četverogodišnji operativni program razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja za razdoblje od 2011. do 2014. težak 284,5 mil. kuna.

Operativnim programom, koji je za 60-ak mil. kuna izdašniji od prošlog, a danas bi ga trebala prihvatiti Vlada, planira se povećanje udjela visokoobrazovanih i kvalificiranih kadrova u proizvodnji namještaja sa 1,5 na četiri posto, nova tehnološka rješenja i proizvodne linije kojima je cilj veća proizvodnja finalnih proizvoda te racionalno korištenje drvne sirovine i zaštita okoliša. K tome, investicijskim bi se ulaganjima u drvnoj industriji trebalo dodatno zaposliti 2,5 tisuće ljudi, najavljuje Pankretić.

Lani je prvi put više namještaja izvezeno nego uvezeno, i to osam, odnosno 19%, dok je ukupni izvoz drva i drvnih proizvoda povećan osam posto, na 814 mil. dolara, a uvoz smanjen 18%.

U ovoj godini izvoz bi opet mogao doseći milijardu dolara, optimističan je Pankretić.

Komentara 1

LU
lutomirski
12:01 24.02.2011.

Umjesto da kupuju nas namjestaj da se nas privreda dize oni kupuju i pune kesu strancima, a oni nama ukidaju TV prijem u Istri......JA SE MOGU SAMO NADATI DA IH VECERAS DOBRO PREMLATE I PORAZBIJAJU !!!!!!TO MI JE NAJVECA ZELJÄ DA JEDANPUTA VIDE DA NEMOGU SA NARODOM BARATATI KAKO ONI HOCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije