Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gazprom i lng

Dogovorena suradnja između Gazproma i tvrtki za transport

'25.03.2013., Savska 88 a, Zagreb - Bivsi predsjednik uprave PLINACRO-a, Mladen Antunovic, na konferenciji za medije dao je ostavku zbog, kako navodi, nefunkcionalne uprave i lose percepcije tvrtke u
'Slavko Midzor/PIXSELL'
06.09.2013.
u 16:45

Uz nazočnost ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, Aleksandar Medvedev i direktor tvrtke LNG Croatia d.o.o. Mladen Antunović potpisali su Plan aktivnosti provođenja projekata korištenja prirodnog plina kao goriva za vozila javnog prijevoza

Ruska tvrtka Gazprom i hrvatska tvrtka LNG Croatia d.o.o. potpisale su Plan aktivnosti o realizaciji projekata korištenja prirodnog plina kao motornog goriva u javnom prijevozu, izvijestili su iz Ministarstva gospodarstva.

Na sastanku u Ministarstvu gospodarstva sudjelovali su ministar gospodarstva RH Ivan Vrdoljak i zamjenik predsjednika Upravnog odbora tvrtke Gazprom Aleksandar Medvedev, a razgovaralo se o suradnji u nekoliko energetskih projekata. 

-  Posebna pažnja bila je posvećena realizaciji projekta „Južni tok“ na teritoriju Hrvatske te o opskrbi Hrvatske ruskim prirodnim plinom kao i korištenju plina kao energenta u energetskim postrojenjima i javnom prijevozu.

Tijekom sastanka, a uz nazočnost ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, Aleksandar Medvedev i direktor tvrtke LNG Croatia d.o.o. Mladen Antunović potpisali su Plan aktivnosti provođenja projekata korištenja prirodnog plina kao goriva za vozila javnog prijevoza na teritoriju Republike Hrvatske.

Planom aktivnosti dogovorena je suradnja između Gazproma i tvrtki za transport i logistiku u okviru realizacije pilot-projekata plinifikacije lokalnih autobusnih flota u nekoliko velikih gradova u Hrvatskoj.

Također, postignut je sporazum o pomoći i podršci u dobivanju neophodnih dozvola, odobrenja i dopuštenja radi realizacije projekata iz područja korištenja plina kao goriva za vozila, а također i stvaranje povoljnih uvjeta radi razvijanja zajedničke suradnje - navodi Ministarstvo gospodarstva u priopćenju.  

>> Energetski gigant Gazprom ulazi u Medveščak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije