Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugovor s Janafom

Đuro Đaković gradit će spremnike za naftu na Žitnjaku

Đuro đaković (1)
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/4
16.04.2013.
u 12:56

Predsjednik Uprave JANAF-a Dragan Kovačević izrazio je zadovoljstvo što je domaći konzorcij izvođač radova

Konzorcij tvtrki predvođen Đuro Đaković Holdingom dobio je više od 118 milijuna kuna vrijedan posao izgradnje novih pet spremnika za naftne derivate na terminalu Žitnjak.

Ugovor su danas u Slavonskom Brodu svečano potpisali predsjednik Uprave JANAF-a Dragan Kovačević i predsjednik Uprave Đure Đakovića Vladimir Kovačević. Potpisivanju je nazočio i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, koji je izrazio zadovoljstvo nastavkom poslovne suradnje dviju kompanija te činjenicom da zahtjevne i vrlo specifične poslove gradnje i montaže mogu u potpunosti realizirati domaće kompanije. Time se pojačava pozitivan učinak pokrenutog investicijskog ciklusa na domaće gospodarstvo. - Ulaganja i sigurnost opskrbe prioriteti su Vlade i Ministarstva gospodarstva. Kada je riječ o dvije domaće tvrtke koje ispunjavaju te ciljeve, zadovoljstvo je još i veće. Sigurnost opskrbe je ne samo važna, nego ključna za kupce energije, jer to jamči kvalitetnu opskrbu uz razumnu cijenu i zadovoljstvo građana, a za državu to znači stabilnost razvoja gospodarstva – rekao je Vrdoljak.

Predsjednik Uprave JANAF-a Dragan Kovačević izrazio je zadovoljstvo što je domaći konzorcij izvođač radova dogradnje terminala s pet spremnika, ukupnog kapaciteta 100 tisuća kubnih metara. Ukupna investicija za prvu fazu dogradnje iznosi 130 milijuna kuna, a završetak se očekuje u prvoj polovici iduće godine. Ukupna ulaganja JANAF-a na terminalu Žitnjak u ove dvije godine planirana su u iznosu 204,2 milijuna kuna, a dio od tih ulaganja bit će investicije u opremu i infrastrukturu.

- Po završetku rekonstrukcije i dogradnje, Žitnjak će postati suvremen i moderan terminal u skladu s najvišim tehničko-tehnološkim standardima za skladištenje naftnih derivata, kako za obvezne državne zalihe, tako i za komercijalne svrhe – rekao je Dragan Kovačević.

Predsjednik Đakovićeve uprave Vladimir Kovačević istaknuo je kako je višegodišnje iskustvo u izgradnji spremnika pridonijelo odluci da se posao izgradnje novih spremnika povjeri upravo Đakovićevu konzorciju.

- Đuro Đaković se u svim svojim divizijama želi nastaviti razvijati upravo kao snažan integrator kapaciteta domaćih tvrtki u realizaciji poslova, kao u zemlji tako i u inozemstvu. Za to imamo stručnost, brojne reference, kvalitetne kontakte i financijski potencijal potreban za realizaciju i najvećih poslova – rekao je Vladimir Kovačević. On je naglasio i kako je Đuro Đaković grupa upravo ovih dana dobila certifikat integriranog sustava upravljanja kvalitetom i zaštitom okoliša, koji jamči usklađenost standarda kvalitete proizvodnje i upravljanja na razini čitave grupe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije