Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG STEČAJA

Dionice Diokija više neće kotirati na burzi

Dioki
Foto: Sanjin Stukić/PIXSELL
07.01.2014.
u 15:39

Posljednji dan trgovanja bit će 4. travnja. Cijena dionice Diokija pala je pred kraj trgovanja na svega 2,8 kuna, što je dnevni pad od 22,65 posto

Dionicama Diokija neće se više moći trgovati od 4. travnja, jer se zbog stečaja povlače s otvorenog tržišta Zagrebačke burze. Prema Zakonu o trgovačkim društvima otvaranje stečaja jedan je od razloga zbog kojih se dionice povlače iz trgovanja. 

Na zahtjev stečajne uprave stoga je čelništvo Zagrebačke burze donijelo odluku o prestanku uvrštenja dionica Diokija na uređeno tržište, koja se primjenjuje od 7. travnja.

Zahtjev o povlačenju dionica predan je još 19. prosinca, no kako nije bilo priloženo i rješenje o otvaranju stečajnog postupka, tek nakon njegova dostavljanja 3. siječnja, burza je mogla donijeti rješenje.

Cijena dionice Diokija pala je pred kraj trgovanja na svega 2,8 kuna, što je dnevni pad od 22,65 posto.

Tvrtka je završila u stečaju nakon neuspješne predstečajne nagodbe u kojoj se nije uspio dogovoriti s vjerovnicima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije