Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vraćanje duga

Dioki dio dugova Ini “prebio” prepuštanjem UNP terminala

Ina
Pixsell
21.12.2010.
u 15:27

Dioki je Ini i Prirodnom plinu dugovao 120 milijuna kuna, zbog čega su mu zaprijetili zavrtanjem pipe

Dioki je dio svojega velikoga duga Ini “prebio” prepuštanjem terminala ukapljenoga naftnog plina u Zagrebu, izvijestili su jučer iz Diokija.

– Ovom kupoprodajom realiziran je dio obveza iz Sporazuma o načinu podmirenja duga od 6. srpnja 2010. godine, zaključenog između društava INA d.d., Prirodni plin d.o.o. i Dioki d.d., a kojim se regulira rješavanje međusobnih potraživanja između tri ugovorne strane. Ovim ugovorom o kupoprodaji namiren je dio obveza društva Dioki d.d. prema društvu Prirodni plin d.o.o., utvrđenih prethodno navedenim sporazumom o načinu podmirenja duga – izvijestili su iz Diokija Zagrebačku burzu.

Ina je još 21. svibnja ove godine bila pokrenula postupak prisilne naplate ukupnoga dospjelog dugovanja te najavila da će uskoro prekinuti sve isporuke etana i plina Diokiju.

To su iz Ine obrazložili višemjesečnom nemogućnošću dogovora s Diokijem čija su dospjela dugovanja prema Ini i Prirodnom plinu tada iznosila više od 120 milijuna kuna. Sada je počela normalizacija odnosa.

– Tijekom cjelokupnog procesa normalizacije međusobnih poslovnih odnosa sve strane bile su maksimalno fleksibilne u nastojanju da se provedu međusobni dogovori te omogući Diokiju da u potpunosti izvršava svoje obveze prema društvima Ina d.d. i Prirodni plin d.o.o. – priopćili su iz Diokija.

Ključne riječi

Komentara 3

KO
komifo
15:52 21.12.2010.

Bit će para kad Katar uđe u projekt LNG terminala na Krku.

KR
kreont
20:32 21.12.2010.

Jako je lijepo za znati da je sve to izgrađeno našim novcem i poklonjeno ovim da od nas rade danas budale i siromahe. Još malo pa smo i mi na TheEnd-e.

Avatar Piruška
Piruška
21:33 21.12.2010.

Gazda je u Remetincu ali firma radi !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije