Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlato

Danas s radom počinje prvi "zlatni" fond Ilirika Gold

gold
AFP
27.10.2010.
u 08:44

Fond će prikupljena sredstva ulagati u dionice kompanija koje se bave proizvodnjom, preradom i trgovanjem zlatom te u udjele u fondovima vezanim uz zlato.

Danas s radom počinje Ilirika Gold -  jedinstveni fond na domaćem tržištu koji će biti orijentiran na ulaganje u zlato, odnosno u dionice kompanija za proizvodnju, preradu i trgovanje zlatom te u udjele u fondovima vezanim uz zlato. Najmanji ulog u fondu bit će 100 eura, a ulazna naknada je tri posto. U prvih mjesec dana neće biti ulazne naknade.

Zlato se smatra sigurnim utočištem za ulagače, pogotovo u vrijeme kad vrijednost najvažnijih valuta pada i kad se s većom količinom novca može dobiti ista količina zlata. Samo ove godine cijena zlatu porasla je više od 25 posto, što nipošto ne znači da nema prostora i za dalji rast cijena.

Iliriku Gold pokrenulo je slovensko društvo za upravljanje investicijskim fondovima Ilirika Investments, koje isti fond ima u Sloveniji. Tamo je među ulagačima, uključujući i one male, vrlo dobro prihvaćen. Prinos mu je u posljednjih šest godina između 20 do 30 posto. Lani je, primjerice, prinos fonda bio 30 do 40 posto.

Komentara 6

TI
Tisikomunjara
11:25 27.10.2010.

@DrugTito I na čemu temeljiš tu svoju ˝prognozu˝? To su prićali i prije 5 god kad je zlato bio na 800$ ,dok u 2000 bio na 200$.Ne vidim zašto ne bi zlato išo i 3000$ do kraja desetlječa ,pogotovo sada kada je sve veča nesigurnost u ˝papirnatim˝ valutama.

OB
-obrisani-
10:14 27.10.2010.

Da, ali zlato je sad najskuplje skoro kao ikad. Od sad moze mu samo padati cijena. I opet ce hrvati ostati kratkih rukava PLJUC!

FU
funta82
12:25 27.10.2010.

opet će naxxxebat hrvatski narod...sa ovako sposobnim \"fond managerima\"...jao si ga meni...žali bože ove nacije....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije