Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prehrana i maloprodaja

Dalić s upravama Agrokorovih kompanija: Manjak radnika najveći izazov

Martina Dalić
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
24.04.2018.
u 13:52

Uprave su izrazile punu podršku i posvećenost procesu nagodbe i njezinu uspješnu dovršetku

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić sastala se danas s upravama Agrokorovih kompanija u djelatnostima prehrana i maloprodaja, a tema sastanka bilo je stanje u poslovanju tih kompanija i tijek priprema za turističku sezonu, objavili su iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Zvijezde, Jamnice, Leda, PIK Vrbovca, Konzuma, Velpra i Roto dinamica te izvanredni povjerenik u Agrokoru Fabris Peruško i savjetnik izvanrednog povjerenika za poslovnu grupu prehrana Zvonimir Mršić.

Uprave tih kompanija istaknule su problem nedostatka radne snage kao najveći poslovni izazov, a posebno u trgovini, prijevozu i visokokvalificiranim strukovnim zanimanjima. Također, izrazile su punu podršku i posvećenost procesu nagodbe i njezinu uspješnu dovršetku.

Iz Ministarstva su u priopćenju najavili da se će sastanak na istu temu s upravama Agrokorovih kompanija iz djelatnosti poljoprivrede Belje, PIK Vinkovci, Vupik i Agrokor trgovina, kao i savjetnika izvanrednog povjerenika za poslovnu grupu poljoprivreda Vladom Čondićem Galiničićem, održati kasnije tijekom dana.

Martina Dalić
1/29
Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
14:26 24.04.2018.

dalicka komu govoris da je manjak radne snage ... ....sama sebi ....manjak robovske radne snage je tocniji izraz ....citava drzava je u pitanju jer nema tko raditi s vi piliticari ste najveci krivci kamo ste doveli i kamo ce tee te jos odvesti drzavu....

AE
Aedes2017
14:32 24.04.2018.

Besramna laž ! Nije manjak! radnika ,,najveći izazov ,, ! Glavni je problem mizerna i sramotno niska satnica i plaća ! Servirate statističku sarmu a svega 3% uposlenih jedu meso a 97% jedu kupus ! Tko će raditi,bilo što, za 2500 /3500 tisuća.kuna? Dalićka i Marić žive u ružičastoj ( ,,bijeloj,, ) galaksiji.

B2
bokida 2
14:03 24.04.2018.

Kako to kada Bero stalno govori da daju otkaze. Joj, Bero, Bero .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije