Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javni poziv

Đaković prodaje Strojnu obradu i Energetiku

Đuro Đaković
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
10.12.2015.
u 00:15

Kupac mora biti svjestan da tvrtka ne može raditi bez ljudi, kaže direktor H. Kekez

Đuro Đaković Holding krenuo je u proces pronalaženja strateškog partnera za dvije svoje tvrtke – ĐĐ Strojna obrada i ĐĐ Energetika i infrastruktura, za koje je objavio javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju udjela prikupljanjem neobvezujućih ponuda koje zainteresirani mogu podnijeti do kraja siječnja iduće godine.

U Strojnoj obradi Holding prodaje kompletan udio u temeljnom kapitalu nominalne vrijednosti 10,3 milijuna kuna, a u Energetici udio od 97,5 posto vrijedan 30,9 milijuna kuna. Prema riječima direktora ĐĐ Strojne obrade Hrvoja Kekeza, tvrtku može kupiti svatko tko dostavi dovoljno kvalitetnu ponudu. Odgovore na pitanja o cijeni i sudbini tvrtke, kaže Kekez, može dati jedino vlasnik. No iznos sigurno neće biti mali, a položaj 140 radnika ne bi smio doći u pitanje.

– Holding ništa ne uvjetuje, samo ispituje interes. Međutim, potencijalni kupac mora biti svjestan da proizvodna tvrtka ne može raditi bez ljudi. Ako netko u glavi ima strategiju da izdvoji velik novac, a onda smanji broj radnika na 50, taj je obična neznalica – ističe Kekez

>> Strojna obrada Đure Đakovića proizvodit će i 'božićna drvca'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije