Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicije

D. Milošević: Zabavni park stavit će nas na svjetsku turističku kartu

\'04.10.2006., Zagreb - Domagoj Ivan Milosevic, glavni izvrsni direktor Pastor Grupe.  Photo: Dalibor Urukalovic/Poslovni dnevnik/PIXSELL\'
Dalibor Urukalović/PIXSELL
19.04.2011.
u 12:12

Poduzetnike najviše opterećuje nelikvidnost, što su i pokazali pitanjima potpredsjedniku Vlade. U njegovu su pak fokusu investicije; otkriva da će se uskoro sastati s investitorima projekta zabavnog parka

Domaće poduzetnike najviše opterećuje nelikvidnost, što su i pokazali pitanjima potpredsjedniku Vlade za investicije Domagoju Miloševiću. Na radnom ručku s predstavnicima HUP-a mnogi su zatražili pomoć Vlade u rješavanju tog problema, a ministar ih je pozvao na preuzimanje suodgovornosti u naplati.

– Mi koji vodimo poduzeća i isporučujemo robu odgovorni smo za naplatu potraživanja. Država je tu da stvori zakonski okvir za izbjegavanje prijevara i manipulacija, da oni koji su u blokadi ne mogu otvarati nove tvrtke.

U njegovu su fokusu investicije; otkriva da će se uskoro sastati s investitorima projekta zabavnog parka koji će nas staviti na svjetsku turističku kartu i produžiti sezonu. Napominje da su trenutačno u tijeku 242 projekta, ukupne vrijednosti 141,57 milijardi kuna, od čega je kod njega 58 privatnih projekata vrijednih 37 milijardi kuna, koji bi trebali otvoriti 12 tisuća radnih mjesta.

– Veći dio novih investicija odnosi se na proizvodnju, turizam, prvi put vezan uz golf, i energetiku, a nešto i na nekretnine, iako to trenutačno nije “seksi”. Trgovina je u manjini, to su možda tri projekta – odgovorio je Milošević na novinarsko pitanje prevladava li trgovina ili proizvodnja.

Najavio je i daljnje uklanjanje prepreka ulagačima promjenama vezanim uz HEP, komunalnu infrastrukturu i vodni doprinos.

Komentara 29

OB
-obrisani-
13:03 19.04.2011.

Milosevicu nemoj samo d ate PARE budu od SLOBINOG SINA jer te pare su PROKLETE I OTETE....

ZV
zvone
13:13 19.04.2011.

Toooooo Miloševiću, otvaraj ti samo zabavne parkove i to cirkuse, da ti i cijela vlada nastupate.To nama treba. Bože oprosti im poludjeli su.

OB
-obrisani-
10:39 04.05.2011.

vas nevjerne tome treba povesti u zabavni park Gardalan u Italiji prije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije