Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tjedni pregled

Crobex je rastao četvrti tjedan, završio iznad 1.800 bodova

burza
Davor Visnjic/PIXSELL
04.01.2014.
u 12:00

Indeks Crobex je rastao četvrti tjedan, te je u četvrtak nakon tri mjeseca završio iznad 1.800 bodova.

Protekli, skraćeni, tjedan trgovalo se samo četiri dana, te je redovni dionički promet na ZSE - Zagrebačkoj burzi iznosio 39,8 milijuna kuna što je na tjednoj razini, u odnosu na tjedan ranije kad se trgovalo samo dva dana, rast od 49 posto odnosno za 13 milijun kuna, javlja portal hrportfolio.hr.

Glavne su vijesti, da su na natječaj za Gradske ljekarne Zagreb došle četiri ponude domaćih igrača, Oktal Pharma, Medika, Belupo i JGL te da je Magmi određen datum za ročište za predstečajnu nagodbu.  Tjedne promjene najlikvidnijih izdanja kretale su se u rasponu od +224,24 posto do -9,90 posto. Među najlikvidnijima, šest je izdanja poraslo, četiri za više od jedan posto.

Indeks Crobex je rastao četvrti tjedan, te je u četvrtak nakon tri mjeseca završio iznad 1.800 bodova. Tjedni rast Crobexa iznosio je 1,06 posto na 1.799,24 boda. Crobex10 je rastao za 1,05 posto na 1.000,40 boda.

Među sektorskim indeksima se s rastom ističe CROBEXkonstrukt (+3,44%) dok jedini pad bilježi CROBEXturist. (-1,16%). Obveznički indeks Crobis je pao za 0,02 posto, a Crobistr rastao za 0,09 posto.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije