Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGLEDI U 2023. NISU RUŽIČASTI

Crni oblaci nad njemačkom industrijom automobila: SAD otima proizvodnju, Kina kvalitetom i cijenom kupce

04.01.2023.
u 20:25

I u ostalim segmentima lokalni kineski proizvođači automobila poput BYD-a, GAC-a, Li auto-a i Nia pobjeđuju u utrci s europskom konkurencijom

Komentara 16

Avatar Tombstone
Tombstone
00:22 05.01.2023.

Problem su ovdje povoljni ruski celik, zeljezo, aluminij, nikal kojih vise nema. Ali to je opet tek pocetak. To ce pogoditi svaki industriju ovisnu o mehanizaciji, zbog pomanjkanja rezervnih djelova. A dolazi proljece I sjetva, a nema vise ruskih umjetnih I dusicnih gnojiva, nema stocne hrane, nema ruskog povrca, posebno uljarica, nema kukuruza, nema stocne hrane, nema zitarica iz Ukrajine koju su EU prehrambenim divovi vec platili. Nema jeftinog plina niti nafte, nema jeftinog ugljena ni ostalih goriva za termoelektrane, nema naziva za hidraulicne strojeve a niti za toliko obozavane I neucinkovite vjetroelektrane, a otpad ce uskoro postati ogromna problem. Ok, nemaju ni Rusi vise McDonaldsa....

BU
Bukva2
21:21 04.01.2023.

Bojkot novih bezobrazno skupih automobila, dobri rabljeni se isplati. I više nikada neki europski brand. Samo azijati. Čak i mehaničar mi je rekao, ako želiš da se često viđamo kupiti ćeš Golfa ili neki europski brand, ako ne uzmi Japanca, nekog čistog azijata i vidimo se godišnje na izmjeni ulja. Tako je i bilo i tako i je, vozim Hyundai i30, crdi 2010 godište - peri - deri! Obratite pažnju na parking ispred mehaničara, samo Volkswagen, BMW, Peugeot te ostali Europski brandovi, a koštaju kao zlato. Mehaničari doslovno žive od njih. I da, nema to veze sa količinom prodanih. Ne hvala, više nikada. Nissan izbjegavati jer ih je kupio Renault, tu je dakle sve jasno, nije to stari Japanac Nissan što je bio. Dakle ljudi, Toyota, Honda, Hyundai, KIA, Mazda(jači motori, one slabije ne jer ih radi Ford), Suzuki i guštajte!

ST
Startrack
22:01 05.01.2023.

Cuj Kina otima kvalitetom kupce. Hajde dasam i to cuo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?