Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kompenzacijski fond

CityEx još ne zna ima li pravo na 4,3 milijuna kuna

\'city express\'
Foto: PIXSELL
03.12.2015.
u 00:20

Ako CityEx bude imao pravo na korištenje novca iz ukinutog fonda moći će isplatiti zaostale plaće

City Ex koji je u predstečajnoj nagodbi još ne zna hoće li imati pravo na korištenje novca koji je trebao po nalogu HAKOM-a uplatiti od države potkraj 2014. godine osnovan kompenzacijski fond, a koji je ponajprije zbog pritiska iz EU nakon nekoliko mjeseci ukinut.

U taj su fond svi alternativni davatelji poštanskih usluga trebali platiti po pet posto prihoda kojim bi se pokrila naknada za tzv. neopravdano opterećenje Hrvatske pošte. CityEx je trebao uplatiti 4,3 milijuna kuna, a zbog kojeg je duga i blokiran.

Sada su sredstva, po nalogu HAKOM-a, izdvojena na poseban račun u Fini, ali nisu još proslijeđena jer postupak predstečajne nagodbe nije završen. CityEx zasad nema pravno tumačenje ima li pravo na taj novac s obzirom na to da je fond ukinut, ali su pokrenuli tužbu jer bi taj novac bio dovoljan za isplatu zaostalih plaća.

>> Grad Zagreb duguje City Exu 530 tisuća kuna?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije