Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Cesar na čelu HGK-ova strukovnog udruženja

pos_karijere.jpg
import
22.05.2006.
u 12:21

Udruženje osiguravatelja pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, "obezglavljeno" nakon razrješenja Darija Lovrića, koji je izgubio licenciju, dobilo je novog čelnika.
Na izbornoj je sjednici vodstvo strukovnog udruženja jednoglasnom odlukom povjereno Darku Cesaru, predsjedniku Uprave Merkur osiguranja. Za zamjenicu predsjednika izabrana je Viktorija Bradić, predsjednica Uprave Croatia zdravstvenog osiguranja. Udruženje osiguravatelja istodobno je odlučilo i da će njihov predstavnik u Savjetu Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga biti Boris Galić, predsjednik Uprave Allianza.

Cesar od 1979. godine radi za Lek Ljubljanu, nakon čega prelazi u zagrebačko predstavništvo tvrtke Intermerkur AG Zürich, na mjesto stručnog suradnika na zastupstvu švicarskih kompanija, kreditiranju i osiguranju uvoza oprema i roba u Hrvatsku. Početkom 90-ih zapošljava se u Eastman Chemicalu, dijelu svjetske korporacije Eastman Kodak, a poslije kraćeg boravka u SAD-u, u Zagrebu otvara predstavništvo za analizu tržišta i uvođenje novih materijala i tehnologija. Bio je i direktor tvrtke ODIS za konzalting i edukaciju manjih tvrtki.

Član Uprave Merkura je od 1998. godine, a godinu poslije postao je predsjednik Uprave.  Galić je karijeru počeo u Sektoru za nadzor i kontrolu Hrvatske narodne banke, nakon čega preuzima vođenje brokerskog odjela CAIB-a. Bio je direktor direkcije asset managementa Zagrebačke banke, a potom predsjednik Uprave Allianza ZB-a.

Upravu OTP banke Hrvatska napustila je Sanja Martinko kako bi se preuzela obiteljsku tvrtku koja se bavi građevinarstvom i razvojnim projektima. Na njezino mjesto još nitko nije imenovan, no banka je dovela mađarsko pojačanje u sektor operativnih poslova. Njegovo će vođenje preuzeti Balázs Bëkeffy, dosadašnji stručnjak direkcije za akvizicije u budimpeštanskom sjedištu OTP banke, koji je posljednje tri godine vodio ključne akvizicije u Ukrajini, Hrvatskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i Albaniji.

Na osnivačkoj skupštini Hrvatske revizorske komore za predsjednicu je izabrana Ana Krivičić, direktorica riječke revizorske tvrtke Inženjerski biro  revizija. Po regionalnom načelu izabrani su i članovi Upravnog vijeća; za Zagreb i Zagrebačku županiju Željko Tintor i Vladimir Maričević, za istočnu Hrvatsku i Slavoniju Nada Sivrić i Zorica Bibić, za jugozapadnu Hrvatsku i Istru Ljiljana Benčić-Markulin i Ernest Komparić, za južnu Hrvatsku i Dalmaciju Irena Dobrović i Ivan Bašić te za sjevernu i središnju Hrvatsku Stjepan Šargač.


Dobitnik: Božo Prka

Čelnik Privredne banke Zagreb četvrtu godinu zaredom može zadovoljno trljati ruke, nakon što ih je američki financijski magazin Global Finance ponovno proglasio najboljom bankom u Hrvatskoj za 2006. godinu. U procjeni da je PBZ bolji od konkurencije, urednike i financijske analitičare vodili su pokazatelji poput rasta aktive, profitabilnosti, usluge kupcima, uvođenja inovativnih proizvoda...


Gubitnik: Vesna Bakran

Hrvatska lutrija ostat će "kraća" za 36 milijuna kuna koje, prema sudskoj presudi, treba isplatiti austrijskoj tvrtki Adria Beteiligungs. Sudska trakavica oko neplaćenog udjela u prihodu automata za igre na sreću trajala je punih 12 godina. Ugovor prema kojemu je Adria polagala pravo na 60 posto prihoda Lutrija je raskinula s obrazloženjem da aparati ne donose zaradu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije