Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcija na optužbe

Ćavara odgovara Boreliju: Prodajemo samo imovinu Borova

mirko ćavara, borovo, pogon, tvornica (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/3
15.12.2011.
u 14:53

Direktor Borelija Mirko Vujanović optužio je čelnike vukovarske tvrtke da rasprodaju njihovu imovinu u Srbiji

Tekst objavljen u srbijanskim medijima, u kojima direktor pogona iz Sombora Mirko Vujanović optužuje čelnike vukovarske tvrtke Borovo da prodaju njihovu imovinu u Srbiji, vrlo je brzo rezultirao i odgovorom glavnog direktora Borova Mirka Ćavare.

– Nikakvu imovinu tvrtke Boreli mi ne diramo i to je jedina istina. Prodajemo samo onu imovinu koja je u vlasništvu tvrtke Borovo iz Vukovara, a to je 99 posto Borelija – rekao je Ćavara odgovarajući na optužbe iz Sombora. Podsjetio je na uredbu srbijanske vlade, ali i činjenicu da već 20 godina Boreli i Mirko Vujanović koriste imovinu Borova koju ne žele vratiti Borovu koji je pravi i jedini vlasnik. Somborski pogon Borelija je i uknjižen na Borovo, a na području Srbije nalazi se i više od 80 prodavaonica koje se ne vraćaju Borovu.

Potez očajnika

– Tražimo samo da nam se vrati ono što je naše i da se Borovu isplati odšteta za bespravno korištenje naše imovine u Srbiji te isplati i adekvatna odšteta za nastalu štetu. Samo imovina Borova procjenjuje se na oko 30 milijuna eura, a ne smije se zaboraviti ni činjenica da su u prodavaonicama zatekli goleme zalihe obuće i ostalih proizvoda koje su, jednostavno rečeno, ukrali – objašnjava Ćavara.

Plan vodstva Borova je da se od prodane imovine tvrtke na području Srbije osiguraju sredstva koja bi se iskoristila za osuvremenjivanje pogona u Vukovaru, obnavljanje prodavaonica u Hrvatskoj i Sloveniji kao i otvaranju novih u tržnim centrima.

– Sve ovo što radi ekipa iz Borelija zapravo je potez očajnika. Nama je isto tako poznato da su oni u velikim gubicima prema državi i dobavljačima. Možemo postaviti i pitanje imovine kadrova Borelija u Vukovaru. Većina njih ima stanove u Vukovaru koje samo povremeno posjećuju i iznajmljuju ih. Trebamo li mi onda njima oduzeti i te stanove – pita se Ćavara.

U prostoru Borova otvaraju McDonald's

Borovo sličan problem ima i u Republici Srpskoj gdje također ne mogu do vlasništva nad svojih 20-ak prodavaonica. Koliko se daleko ide, govori i primjer iz Banje Luke gdje se u jednoj od njih uskoro planira otvoriti McDonald'sov restoran.

– Riječ je o prodavaonici površine veće od 800 četvornih metara u Gospodskoj ulici. To je naš prostor, gdje je bila naša prodavaonica, a sada se tamo planira otvoriti restoran – rekao je Ćavara. Pitanje prodavaonica u Sloveniji i Federaciji BiH u međuvremenu je riješeno, a na dobrom je putu i da se pitanje borovske imovine u Makedoniji također pozitivno riješi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije