Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA

Carinici pomažu u naplati boravišne pristojbe

Carinici
Goran Kovačić/Pixsell
30.03.2014.
u 19:16

U Opatiji, Splitu, Zagrebu i Osijeku održat će se i posebne radionice za direktore i djelatnike turističkih zajednica

Prva od četiri besplatne edukativne radionice za direktore i djelatnike turističkih zajednica o naplati boravišne pristojbe, u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, Carinske uprave i povjerenika za informiranje, održat će se sutra u Opatiji. Osim bolje suradnje svih u lancu naplate boravišne pristojbe, namjera je i smanjiti ozbiljne dugove po toj osnovi.

Taj problem u hrvatskom turizmu postoji godinama, a čak je i dio dugova star više godina. Dio hotelskih kuća ali i drugih turističkih subjekata, naime, naplati boravišnu pristojbu od gosta, međutim, novac ne proslijedi turističkim zajednicama. Neki, pak, kontinuirano izbjegavaju tu obvezu, a nerijetko se u društvu neplatiša nađu i poduzeća u državnom vlasništvu. Na kraju godine radi toga se samo Glavni ured Hrvatske turističke zajednice, kojoj je prihod od boravišne pristojbe uz članarine, među najvažnijim izvorima financiranja, suoči s višemilijunskim dugovanjima.

Radi svega će predavači-specijalisti nakon opatijske radionice otputovati i u Split, te Osijek i Zagreb.

>> Gostu umjesto 6 naplatila 4 kune pristojbe pa kažnjena sa 1000 kn!

Komentara 2

LU
lutomirski
20:53 30.03.2014.

samo vi naplacujte i kazne, izgleda da ovo drusto zivi samo od kaznih i ne postivanje propisa, pisite malo kako radite sa radnim mjestima,sa onim koje ste stvorili zadnjih 5 godina...

LA
larala
08:44 31.03.2014.

carinici pomažu u naplati boravišne pristojbe, prije par dana, carinici love berace šparoga.... onda vidim kako carinici love rome koji prodaju neke torbe po okretištima.......pa, bože mili dal ova vlast tako smanjuje višak radnika u državnim službama?...smišljajuci nebulozne poslove?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije