Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anketa Bloomberga

Čak 77 posto ulagača smatra da je Obama antiposlovno orijentiran

Barack Obama
AFP
23.01.2010.
u 08:58

Godinu dana nakon što je preuzeo dužnost predsjednika, dobro mišljenje o Obami ima samo 27 posto američkih investitora, a tri mjeseca ranije tako je mislilo 32 posto ulagača u SAD-u.

Globalna tromjesečna anketa Bloomberga pokazala je kako američki ulagači i analitičari predsjednika Baracka Obamu vide kao antiposlovno orijentiranog i dovode u pitanje njegovu sposobnost da upravlja financijskim krizama.

Čak 77 posto američkih ispitanika smatra da je Obama previše antiposlovno nastrojen, a četiri do pet ispitanih sumnja ili uopće nije uvjereno u njegovu sposobnost da upravlja financijskom krizom.

Godinu dana nakon što je preuzeo dužnost predsjednika, dobro mišljenje o njemu ima samo 27 posto američkih ulagača, a tri mjeseca ranije tako ih je mislilo 32 posto.

- Ulagači više ne osjećaju da mogu vjerovati svojim instinktima za preuzimanje rizika - kazao je David Young, izvršni direktor brokerske kuće u New Yorku, kao jedan od ispitanika. Najveći Obamini "grijesi" kojima gubi povjerenje ulagača i investitora su napori za smanjenje bonusa i zarada, davanje većeg prioriteta reformi zdravstva umjesto zapošljavanju, planovi oporezivanja bogatih ili prodornih... Anketari tvrde da je Obama stalno u ratu s bankarskim sustavom. Bankare često i pogrdno naziva  "dobro potkoženim macanima".

Izvan SAD-a Obama i dalje dobiva visoke ocjene ulagača u Europi i Aziji. Na globalnoj razini 60 posto ispitanika ima povoljno mišljenje o Obami, pokazala je anketa Bloomberga.

Komentara 1

OB
-obrisani-
12:10 23.01.2010.

Cak 100% \"ulagaca\" i hrvata smatra da je mesic antiposlovno orijentiran!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije