Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brodogradnja

Čačić: Vlada stoji iza hrvatske brodogradnje i ona će opstati

Brodogradnja
Duško Marušić/PIXSELL
15.02.2012.
u 21:03

Vlada stoji iza hrvatske brodogradnje i ona će opstati, i to ne samo brodogradilište Uljanik, kaže ministar

Sudbina četiriju brodogradilišta znat će se 1. ožujka, dokad su ponuđači za kupnju dobili rok za dodatna snimanja stanja, koja su tražili.

Odlučeno je to u srijedu nakon sastanka ministra gospodarstva Radimira Čačića sa sindikalcima. Nakon toga sindikati će biti obaviješteni o tome što je odlučeno i nastavit će se restrukturiranje.

– Vlada stoji iza hrvatske brodogradnje i ona će opstati, i to ne samo brodogradilište Uljanik. Brodogradnja mora imati još nekoliko zdravih jezgri i to će imati, ne u opsegu kao što je danas, ali će tržišno zato biti konkurentna – kazao je sindikalcima ministar Čačić. Ne bude li nijedna ponuda prihvatljiva, dodao je, neće se ići u stečaj s likvidacijom, ali koji će se model primijeniti, nije otkrio. Broj zaposlenih neće ostati na današnjoj razini, ali će radnici biti adekvatno zbrinuti.

U roku od 15 dana pred Vladu ide program privatizacije brodogradilišta Uljanik.

– Zadovoljni smo onim što smo čuli od ministra, uvaženi su naši zahtjevi – zaključio je nakon sastanka Ozren Matijašević, predsjednik Hrvatske udruge sindikata.

 

Komentara 13

DR
Drivo
22:04 15.02.2012.

5.02.2012. u 21:53h abram je napisao/la: ...a tko stoji iza hrvatskih mljekara? ___________________________________________________ Hrvatske krave muzare.

AB
abram
22:08 15.02.2012.

...a tko stoji iza hrvatskih mljekara? ___________________________________________________ Hrvatske krave muzare. ___________________________________________________ ...milanović, čačić, linić, jakovina....

AB
abram
21:53 15.02.2012.

...a tko stoji iza hrvatskih mljekara?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije