Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza

Burze i danas u minusu, euro opet slabi

stock
Arhiva Vl-a
12.05.2010.
u 08:35

Ulagači nisu uvjereni da su mjere za spas eura dugoročno dovoljne da ublaže dužničku krizu, a dodatno ih zabrinjava inflacija u Kini i mjere koje će poduzeti tamošnja središnja banka.

Nakon što su već jučer ulagači iskazali oprez smatrajući da plan EU za spašavanje eura nije dovoljan da dugoročno riješi probleme dužničke krize, a zbog čega su pali burzovni indeksi, isto rasploženje nastavlja se jutros na azijskim burzama, javlja Reuters.

Dodatno ih plaši i zaoštravanje monetarne politike u Kini, koja je suočena s inflacijom. U travnju je inflacija u Kini dosegnula 2,8 posto, a cijene nekretnina u 70 kineskih gradova u travnju su porasle 13 posto.

Zbog toga se ulagači boje da će kineska središnja banka zaoštriti monetarnu politiku povećanjem ključnih kamatnih stopa, a ne samo, kao dosad, povećanjem obvezne pričuve banaka.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros bio u minisu oko 0,2 posto, dok su cijene dionica u Hong Kongu pale 0,5 posto.

Danas opet i euro slabi. Jutros je njegov tečaj pao s jučerašnjih 1,2770 na 1,2626 dolara. U odnosu na japansku valutu, cijena eura pala je s jučerašnjih 117,90 na 117,10 jena.

 

 

Komentara 7

MR
M@rsij@nac
14:58 12.05.2010.

Poslije \"tiskanja\" svih ti milijardi eura normalno je da ce vrijednost te valute pasti.....Po kojoj to logici engleski pound sterling i euro vise vrijede od americkog dollara ?

AP
apolon
15:21 12.05.2010.

mediji su stvorili sasvim pogrešnu sliku da je grčka kriza uzrokovala snažan rast dollara te da će posljedično gašenjem te krize ( enormnom likvidnošču) stabilizirati euro-koja zabluda- kratkoročno je to doduše bilo moguće očekivati no dugoročno takvim potezom euro-elite nažalost,o dugoročno takvim potezom euro-elite nažalost, stvoreni su preduvjeti za pokop-eura!!

B9
banana_90_degree
19:48 12.05.2010.

Burze u minusu a nama se dize!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije