Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
golem profit

Buffetov Berkshire Hathaway lani zaradio 13 milijardi dolara

Warren Buffett
REUTERS
28.02.2011.
u 08:54

U pismu dioničarima Buffet se pohvalio da je Berkshire Hathaway lani na računu imao 38,2 milijardi dolara u gotovini, što je rekord od 2007.

Za ulagače kao što je Warren Buffet kriza je tek kamenčić na putu koji preskoče bez mnogo muke. Njegov Berkshire Hathaway lani je povećao profit 61 posto, na 13 milijardi dolara, a u četvrtom kvartalu 2010. dobit im je rasla 43 posto u odnosu na isto razdoblje u 2009., na 4,38 milijardi dolara. Na rezultate je, prenosi BBC, najviše utjecala trgovina derivatima, a pozitivno se odrazilo i preuzimanje željezničke kompanije Burlington koja je lani imala više od milijardu dolara dobiti.

U pismu dioničarima Buffet se pohvalio da je Berkshire Hathaway lani na računu imao 38,2 milijardi dolara u gotovini, što je rekord od 2007. Amerikancima je poručio da trebaju vjerovati kako je nabolje vrijeme tek pred njima i da je pravi trenutak za nove investicije. On sam najavio je nove akvizicije, posebno u Kini, Indiji i Japanu.

 

Ključne riječi

Komentara 2

DO
DoktorAmer
15:31 28.02.2011.

Cuo sam da je Warren Buffet dao 20 milijardi dolara vlastitog novca da se suzbije AIDS i malarija u Africi. Mozda bi mogao donirati godinu dana svog vremena da se suzbije glupost na Markovom Trgu.

DU
Deleted user
07:11 30.03.2011.

\"Amerikancima je poručio da trebaju vjerovati kako je nabolje vrijeme tek pred njima i da je pravi trenutak za nove investicije.\" Tako govori čovjek koji se razumije u ekonomiju. Rast potrošnje generira radna mjesta i novac koji se opet vraćaa u potrošnju.Kriza je stanje uma.To je kad par banaka shvati da ne mogu naplatit potraživanja i onda se svi prepadnemo, prestanemo trošit pa se radi toga manje proizvodi i gube se radna mjesta što dodatno smanjuje potrošnju.Kad bankari zajebu vlade ih trebaju pustit da bankrotiraju.Ne sanirat ih proračunskim novcem i ljudima govorit da stisnu remen.To se je desilo u SAD-u. Naša kriza je pak nešto drugo.Nekonkurentnost zbog velikih nameta koji se sljevaju na račune političara i ljudi oko njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije